Ștefănucă Andreea, co-owner al Conacului Polizu și concept creator al brandului Orz Event Design a vorbit în cadrul #PodcastBZI despre cum este să fii antreprenor.
Viața de antreprenor nu este doar despre profit și succes vizibil, ci înseamnă responsabilitate, risc, efort constant și adaptare permanentă. În spatele libertății de a-ți construi propriul drum se ascund multe provocări, dar și satisfacții ce nu pot fi comparate cu nimic altceva.
Iată cum este să fii antreprenor
Ștefănucă Andreea a povestit în cadrul podcastului ce a dus-o către drumul spre antreprenoriat.
„Am trăit în familie de antreprenori practic, fac antreprenoriat de când respir în tot ce înseamnă atât partea asta de HoReCa, cât și partea de retail, de servicii. Tata a fost și el în foarte multe domenii, am început cu o brutărie, cu o cofetărie, cu restaurant, tot felul de magazinașe cu diverse produse și de atunci am văzut ce înseamnă să ții un business, să fii antreprenor, o decizie corectă, o direcție, stresul din spate”, explică antreprenoarea.
De asemenea, a atras atenția și asupra faptului că trebuie să existe un echilibru între viața personală și cea profesională.
„Poate și lipsa de echilibru între viața personală și cea profesională, pentru că recent am înțeles că cele două nu ar trebui să se suprapună. Am observat de mică cât de important este să ai o flexibilitate pe cele două. Nu cred că am știut de mică că asta o să fac, cred că pur și simplu având această formare, m-am așezat în acest domeniu. A fost cel mai comod, cel mai la îndemână, înțelegeam arhitectura unui astfel de business și ușor, ușor m-am așezat în partea asta, pentru că cel mai mult am crezut că o să mă duc în zona de landscaping, de proiectare, de grădini urbane, de spații private”, mai spune Ștefănucă Andreea.
Află din alt podcast și ce femei sunt mai predispuse la depresia postnatală.
Ce parcurs profesional incredibil a avut
Antreprenoarea a povestit și ce studii a urmat, ce pasiuni a avut și încotro a crezut că se îndreaptă profesional.
„Am făcut partea de fermentative și de biotehnologie pentru că cumva acolo am descoperit cât de mult îmi place și zona de viticultură, de vinuri, de gastronomie. Cumva, inițial spre asta am crezut că o să mă duc, dar lucrurile au luat o cotitură și din zona de peisagistică și landscaping, am ajuns în zona de creație eveniment floristică și ulterior planificare”, explică Ștefănucă Andreea.
Aceasta a povestit și cine a ajutat-o să ia o decizie cu privire la cariera sa și cât de greu i-a fost să se decidă, întrucât îi plăceau foarte multe lucruri.
„Cel mai mult m-am consultat cu mama, care este îmi este foarte, foarte dragă și cel mai mare susținător al meu și ea m-a ghidat foarte mult, am avut foarte multe discuții. Inițial voiam medicină, mi-am dat seama că nu e pentru mine, m-am dus în foarte multe direcții și mi-a fost greu să mă definesc, pentru că îmi plăceau foarte multe lucruri. Cu cât îți plac mai multe lucruri, cu cât ești mai pasionat de multe, cu atât poate este puțin mai greu să te așezi undeva”, mai spune antreprenoarea.
Pentru a afla toate informațiile referitoare la cum este să fii antreprenor, accesează și vizionează podcastul integral AICI.