Actualitate

Stenograme incendiare publicate! Un europarlamentar PNL susţine că PNRR-ul este extrem de prost scris

Publicat: 17 iun. 2021
Mircea Hava poză de profil îmbrăcat la costum pe un fundal albastru în spate
Mircea Hava, europarlamentar PNL susține că PNRR-ul este un dezastru

Un post de televiziune a publicat câteva stenograme incendiare cu un lider PNL care pur şi simplu face praf PNRR-ul scris de Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR. Europarlamentarul PNL, Mircea Hava a susţinut, conform datelor apărute în presă, faptul că Planul Naţional de Rezilientă şi Redresare (PNRR) este extrem de prost scris şi că este făcut ca banii să se poată duce în anumite zone.

PNRR-ul a stârnit numeroase opinii dure în spaţiul public după ce în urmă cu aproximativ o săptămână Comisia Europeană a respins versiunea trimisă de România.

Europarlamentarul PNL, Mircea Hava susţine că PNRR este scris extrem de prost

Într-un moment aparent de sinceritate, europarlamentarul Mircea Hava ar fi spus că PNRR-ul este extrem de prost scris. Acest lucru a fost semnalat în stenogramele publicate de România TV. Altfel spus, europarlamentarul consideră că o parte din plan a fost scris tocmai pentru a duce bani în anumite zone ale țării:

”Mircea Hava: PNRR, dumneavoastră spuneați înainte să ne abținem, eu nu o să mă pot abține pentru că nu am văzut în viața mea o chestiune atât de prost scrisă. Nu este decât o însăilare. E vorba și de această agenție, și pe mine mă miră cum niște oameni de dreapta la guvernare se gândesc să înființeze această agenție, care se vede de la o poștă că este pentru a duce niște bani în anumite zone. Sunt împotriva celor care încearcă să-și bată joc de inteligența românilor. Voi încerca să scot de acolo să se vadă și banii de consultanță care sunt duși pentru niște indivizi.”, spune Mircea Hava, conform stenogramelor.

Mircea Hava pare să aibă dreptate! Moldova nu prea vede nimic din PNRR

Afirmaţia europarlamentarul din PNL care a menţionat în stenograme despre faptul că planul este scris foarte prost şi că se pare că unele sume de bani sunt duse doar către anumite părti ale tării pare să fie întărită de lucrurile care sunt în realizate. Aşadar, regiunea Moldova pare să fie ocolită de o mare parte din investiţiile care ar veni odată cu adoptarea PNRR.

În spaţiul public mai mulţi politicieni din Iași au tras un semnal de alarmă şi au spus că Iașul este ocolit de către PNRR:

„Totul a fost de fațadă, este cât se poate de clar că prin acest PNRR s-a dorit numai sprijinirea celor care s-au dus la Înalta Poartă. Ce vină au ieșenii că principalii lideri ai partidului de guvernământ din Iași sunt anchetați penal și nici nu sunt cu Înalta Poartă? Acest PNRR este făcut complet pe genunchi, este o bătaie de joc la adresa românilor. Încă o dată vedem cum zonele țării sunt tratate inegal, cum alții primesc ciolanul mai bun doar pentru că sunt cu cine trebuie. Iașul nu are perspective în viitorul apropiat de a scăpa de sărăcie, însă Guvernul este orb. Moldova, Iașul, nu contează”, a spus Marius Ostaficiuc, deputat de Iași.

PNRR un dezastru iar unul dintre responsabilii programului a intrat în concediu

Pentru ca cireașa de pe tort să devină și mai amară decât este în prezent, vă aducem aminte faptul că în cursul zilei de miercuri  Așadar, tocmai coordonatorul tehnic al PNRR, Nicolae Toderaș a ales să plece în concediu. Acesta şi-a depus cererea exact după ce premierul anunța cu mare fast că nimeni nu beneficează de acest lucru.

Premierul Florin Cîțu anunța, în urmă doar cu o săptămână faptul că nimeni din aparatul PNRR-ului nu va beneficia de concediu. Anunţul venea în contextul în care România pur şi simplu s-a făcut de ruşine în cazul proiectului.

„Am un mesaj pentru cei care lucrează la PNRR: nu veți merge în concediu până când acest PNRR nu va fi aprobat. Românii își pun mari speranțe, să tratați cu mare mare atenție toate observațiile Comisiei. Dacă din cauza unei tratări superficiale, la orice nivel, acea persoană pleacă acasă, nu ne jucăm, trebuie să facem un PNRR bun”, a declarat la acea dată premierul Florin Cîțu.

Adauga un comentariu