Razboi în Ucraina

Stoltenberg şi Scholz frânează aspiraţiile Ucrainei de a dispune de sisteme de apărare antiaeriană Patriot

Publicat: 01 dec. 2022
Stoltenberg şi Scholz frânează aspiraţiile Ucrainei de a dispune de sisteme de apărare antiaeriană Patriot
Stoltenberg şi Scholz au temperat joi speranţele Ucrainei de a desfăşura pe teritoriul său sisteme de apărare antiaeriană Patriot

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi cancelarul german Olaf Scholz au temperat joi speranţele Ucrainei de a desfăşura pe teritoriul său sisteme de apărare antiaeriană Patriot, pe care Berlinul este dispus să le furnizeze Poloniei, dar nu şi Kievului, relatează EFE şi DPA, potrivit Agerpres.

„Trebuie să separăm discuţia despre oferta făcută Poloniei, de ajutorul acordat Ucrainei”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu liderul german la Berlin.

„Suntem în dialog cu Polonia în această privinţă”, a declarat Scholz, adăugând că guvernul său nu a „extins această ofertă” către Kiev.

Stoltenberg şi Scholz taie aripile Ucrainei

Germania „oferă deja un mare sprijin Ucrainei”, a declarat Stoltenberg, care a subliniat că furnizarea unor astfel de sisteme unei alte ţări înseamnă şi garantarea aprovizionării şi a pieselor de schimb, precum şi instruirea soldaţilor.

Anterior, înainte de o reuniune a miniştrilor de externe ai Alianţei la Bucureşti, şeful NATO a declarat că furnizarea sistemului de apărare antirachetă Patriot către Ucraina este posibilă, aminteşte DPA.

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a cerut miercuri Germaniei, în cadrul reuniunii ministeriale de la Bucureşti, să permită Poloniei să desfăşoare sisteme Patriot în vestul Ucrainei, insistând că aceasta este pregătită să le folosească pentru a-şi proteja reţeaua electrică de atacurile ruseşti.

Germania s-a oferit să ofere Poloniei un sistem Patriot

Kuleba a subliniat, de asemenea, că este vorba de un „sistem pur defensiv”, astfel încât transferul Patriot nu va duce la o escaladare a conflictului cu Rusia de către o ţară membră NATO precum Germania.

Germania s-a oferit să ofere Poloniei un sistem Patriot în urma unui incident în care un proiectil a lovit teritoriul polonez de frontieră pe fondul unui asalt rusesc asupra Ucrainei, provocând moartea a două persoane. Cu toate acestea, Varşovia a sugerat să transfere sistemul de apărare antirachetă direct Ucrainei. Ceilalţi aliaţi NATO sunt reticenţi în a aproba o astfel de mişcare, temându-se că Rusia ar considera livrarea ca o escaladare.

Sistemele Patriot fac parte din sistemele integrate de apărare aeriană ale NATO şi sunt destinate utilizării pe teritoriul NATO. Amplasarea unuia pe teritoriul non-NATO ar necesita discuţii cu alţi membri ai blocului.
Comentarii
 • Si voi ,,ziaristii” criminali veti sfarsi ori ca Geoana ori in streang. Sunteti doar niste IDIOTI folositori.

  Cum se cunosc satanistii din avion : masoni, tradatori,criminali, jefuitori si prosti cat Himalaia.
  Toti satanistii intrati in organizatia satanista numita masonerie tin mana la inima, adica e mare patriotism pe capul lor de idioti. In realitate, ei ar fi trebuit sa bage mana sub palton pentru ca asa este semnul masonic, asa cum facea Tradatorul Criminal Negustor de copii Joianis Shase Kase cand mergea de Patele catolic la inviere, el fiind khazar inchinator la diavol. Mesajul masonic este : ,,Eu sunt aici dar in inima mea sunt cu voi ( satanistii)’’.
  Dumnezeu nu bate cu parul.Ca exemplu, uitati-va la Prostanacul Tradator Criminal Geoana !
  Arata foarte bine de zici ca-i viu, cand in realitate l-au fezandat baietii din NATO cu ceva radiatii sau ortavuri discrete, ca sa dispara cu tot cu secretele murdare ale acestei organizatii sataniste.
  Conducerea NATO a fost schimbata acum mai bine de o luna.Cisburger sau Hambuger care a venit la Bucuresti este ca si Boris Jonson ramas de fatata, dar seful NATO este o femeie din familia reptilianului Rockefeller.
  Geoana a fost iradiat sau otravit si aruncat ca o masea stricata, asa cum face Satana cu toti inchinatorii lui. Satana ca si Farfuridi si Branzovenescu iubeste TRADAREA, dar ii uraste pe tradatori.
  Speram ca Tradatorul Geoana care a facut mult rau Romaniei si poporului roman sa ajunga in streang, dar dupa cum arata, ca un Prostanac care asteapta curierul rapid sa-i livreze sicriul, nu cred ca mai apuca streangul care l-ar fi scutit de dureri.
  Asemeni tradatorului Geoana, un exemplu viu inca, toti tradatorii criminali cu sau fara mana sub palton Ca khazarul Joianis Pimul Tradator Criminal si Jefuitor al Coloniei Romanica, vor ajunge ori cadavre vii ,,asteptandu-l pe Godot’’ sa le levreze sicriul, ori in streang.
  Cine se indoieste de acest lucru sa se mai gandeasca si sa se intrebe de la ce firma a comandat Geoana sicriul ? O fi venind din China ?!…

Adauga un comentariu