Titlurile zilei

Straniu. Tânăra din Iași care a murit după ce a fost găsită într-un canal în CUG era legată de o mână cu o curea de piele, cu capul deasupra apei. La ce s-a gândit cel care a legat-o? (EXCLUSIV)

Publicat: 31 mai 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Straniu. Tânăra din Iași care a murit după ce a fost găsită într-un canal în CUG era legată de o mână cu o curea de piele cu capul deasupra apei. La ce s-a gândit cel care a legat-o EXCLUSIV
Alina, tânăra care s-a stins după ce a căzut într-un canal cu apă a fost legată de către partenerul ei cu gândul de a o salva

Tânăra care a murit după ce a căzut într-un canal plin cu apă din CUG a luptat până în ultima clipă pentru viață. Partenerul ei a legat-o de o mână pentru a rămâne cu capul la suprafață, însă apa rece a ucis-o

De multe ori, oamenii aleg să-și găsească sufletul pereche indiferent de loc, posibilități sau statut social. Alina și Dumitru erau până duminică seara un cuplu, un cuplu care împărțea aceeași gură de canal. Cei doi erau boschetari, așa cum li se spune generic. Erau pentru că Alina nu mai este. A murit duminică noaptea la Spitalul Sfântul Spiridon după ce a căzut într-un canal în zona CUG. Reporterii BZI au vrut să afle cine este femeia care s-a stins și cum a ajuns în canal. Au aflat o poveste mai mult decât impresionantă.

Alina, tânăra care a murit după ce a căzut în canal, spăla rufe

Era duminică după amiaza, iar Alina care avea 42 de ani și Dumitru de 54 de ani, erau lângă adăpostul lor improvizat în zona Fortus. Femeia voia să spele rufe, iar bărbatul a plecat la piața CUG, acolo unde la final de program mai primește câte ceva de pomană. Duminică s-a întors la adăpost cu câteva cepe, niște usturoi și câteva tacâmuri de pui. Cei doi voiau să-și facă ceva de mâncare, dar asta nu s-a mai întâmplat. Când s-a întors Dumitru nu a găsit-o pe Alina. Acesta a început să o caute, dar nu dădea de ea. La un moment dat a auzit un zgomot într-un canal din apropiere, un canal adânc de aproximativ 4 metri.

A legat-o să rămână la suprafață

Când și-a văzut partenera în pericol, Dumitru a sărit în canal să o salveze. Nu a reușit să o scoată din puțul adânc. El a reușit să se salveze și să iasă din canal. Alina a rămas acolo, iar fiecare minut care trecea o făcea pe femeie mai vulnerabilă în fața morții. Apa rece și adâncă chema moartea tot mai aproape. Disperat, Dumitru a căutat o soluție. A găsit o curea pe care a legat-o de mâna Alinei și de o bucată de fier din canal. S-a gândit că, odată „agățată”, riscul de înec va scădea. După ce a legat-o, Dumitru a luat-o la fugă către piața din CUG, pentru a cere ajutor. Nu avea telefon mobil și singura șansă ca Alina să fie salvată era ca pompierii să fie anunțați.

Goana după un telefon mobil

Bărbatul a reușit să înduplece un trecător care a sunat la 112. Ulterior Dumitru a așteptat pompierii, iar mai apoi i-a condus către locul în care partenera lui se afla. Pompierii au găsit-o legată de mână, însă era inconștientă. Apa rece a stors-o de energie. A fost scoasă imediat, iar medicii ajunși și ei la fața locului au început manevrele de resuscitare. Zeci de minute s-au chinuit medicii să o readucă în simțiri, însă Alina s-a stins la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU). Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Astfel, Alina, tânăra care a murit după ce a căzut în canal a fost transportată la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași pentru necropsie, însă nu se știe cine se va ocupa de înmormântarea ei.

Comentarii
  • politia o vad zilnic in piata de legume in loc sa patruleze prin toate cotloanele din cartiere sa vada ce probleme sunt la fel ca acest canal fara capac neasigurat si alte si alte probleme.

  • stau in piata sa nu se stuchesca pietari de la preturi concurenta….la teren flacai peste tot deal paduri ses zone mai indepartate care sunt in zonele voastre de actiune.ca o sa va minunati ce gasiti.

  • da ci facea a vrut sa faca baie ca vine sotu de la servici .era bata cleste de a cazut cu gatu acolo.ce sai faca politia trebuia la cursuri de scafandu tate fimeili

Adauga un comentariu