Culinar

Ștrudel cu mere cu foietaj. Un desert care îți încântă papilele gustative

Publicat: 21 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ștrudel cu mere cu foietaj. Un desert care îți încântă papilele gustative
Delicioasele ștrudele cu mere și aluat foietaj sunt ușor de pregătit acasă și ideale de servit la orice ocazie.

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti acasă un ștrudel cu mere cu foietaj. Delicioasele ștrudele se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome inedite și un strop de imaginație, succesul culinar va fi garantat. Iată un desert care îți încântă papilele gustative.

Ștrudel cu mere cu foietaj

Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un desert aromat, gustos, fraged și ușor de făcut, ideal este un ștrudel cu mere cu foietaj. Acesta are o savoare aparte, este ideal de pregătit la mesele festive, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Pentru a obțne un desert perfect, trebuie să facem mai întâi un aluat de foietaj fraged și aerat. Umplutura cu mere și un pic de scorțișoară va completa perfect aromele acestui desert rafinat. Pe lângă niște ștrudele cu mere cu foietaj putem pregăti pentru cei de la masă și o ruladă cu mere, pufoasă și gustoasă.

Pentru iubitorii de prăjituri cremoase, aromate și cu un aspect deosebit putem face și o prăjitură cu iaurt și ouă. Aceasta este o adevărată încântare la masă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente alese cu grijă.

Rețeta unui desert de casă fraged și aromat

Dacă vrem să pregătim niște ștrudele cu mere cu foietaj vom avea nevoie de 5 mere, 4 linguri de zahăr, 100 g de nuci mărunțite, 50 g de unt, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de esență de rom, 1 ou și zahăr pudră, ingrediente necesare pentru umplutură. Pentru aluatul foietaj vom folosi 250 g de făină, 250 g de unt și 125 ml apă.

Mai întâi se pregătește aluatul foietaj. Într-un vas mare se pune făina împreună cu sarea, untul tăiat în cubulețe apoi se toarnă apă. Se formează aluatul apoi se frământă ușor. Când este gata, se învelește aluatul cu o folie alimentară și se lasă la rece timp de o oră.

Se scoate aluatul din frigider, apoi se întinde până se obține o foaie în dreptunghi. Se împăturește foaia în formă de dreptunghi și se mai dă la frigider timp de o oră. După aceea se scoate aluatul și se împăturește din nou. Aluatul de foietaj va fi fraged și ne va ajuta să obținem niște ștrudele delicioase.

Următorul pas constă în pregătirea umpluturii. Se spală merele, se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea mare. Se pun merele rase la călit într-o cratiță împreună cu zahărul și untul. Când merele capătă o textură moale se pune scorțișoara, esența de vanilie sau de rom și nucile mărunțite. Se amestecă umplutura foarte bine și se ia de pe foc apoi se lasă la răcit.

Se scoate aluatul foietaj de la frigider, se taie în pătrate, iar în fiecare pătrat se pune cât o lingură din compoziția de mere apoi se acoperă unind cele două margini și apăsând cu degetele. Se crestează fiecare ștrudel cu mere ca aluatul să se coacă și la interior, iar ștrudelul să nu se deformeze.

Delicioasele ștrudele cu mere și aluat foietaj sunt ușor de pregătit acasă și ideale de servit la orice ocazie. Acest desert este aromat, gustos și cu siguranță îi va cuceri pe toți cei de la masă.

Adauga un comentariu