Diete si regimuri

Studiu: dieta grupei sanguine este ineficientă

Publicat: 09 dec. 2020
masurare talie
Dieta în funcție de grupa de sânge nu are efect benefic asupra pierderii în greutate

Dieta în funcție de grupa de sânge nu are efect benefic asupra pierderii în greutate, potrivit unui nou studiu științific. In realtate, toate grupele de sânge au interesul de a avea o dietă vegetariana pentru a slăbi. Iata de ce dieta grupei sanguine este ineficientă!

Nu mai putem număra numărul de diete care promovează pierderea în greutate garantată, rapidă și durabilă. Una dintre ele, dieta grupelor de sânge, constă în modificarea conținutului farfuriei în funcție de grupa de sânge: persoanele din grupa A sunt invitate să mănânce mai multe alimente de origine vegetală, în timp ce o dietă bogată în carne este recomandată persoanelor din grupa O.

Publicat pe 4 decembrie în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică, un nou studiu demistifică această dietă și arată că grupa sanguină nu are nicio legătură cu beneficiile observate atunci când consumăm mai multe alimente de origine vegetală.

Acest studiu a fost realizat folosind date din alte lucrări publicate în JAMA Network Open. 3.115 de persoane supraponderale, fără antecedente de diabet zaharat, au fost repartizate aleatoriu în două grupuri, unul constând într-o dietă vegetariană cu conținut scăzut de grăsimi timp de 16 săptămâni, în timp ce celalalt, grupul de control, nu a suferit nicio modificare a dietei. Desigur, experiența a arătat că dieta vegană a accelerat metabolismul participanților, cu o creștere a consumului de calorii post-masă cu 18,7% în medie pentru grupul aflat pe dieta vegana comparativ cu grupul de control.

De ce dieta grupei sanguine este ineficientă?

După colectarea datelor despre grupele de sânge ale participanților la dieta vegană, cercetătorii au descoperit că grupa de sânge nu a făcut nicio diferență în ceea ce privește pierderea în greutate, nivelul lipidelor din sânge și nivelul zahărului din sânge. Cu alte cuvinte, persoanele cu grupa de sânge A nu au obținut mai multe beneficii din această dietă decât cele cu grupa O.

„În timp ce dieta [pe bază de grupe de sânge] spune că o dietă vegana ar trebui să fie mai bună pentru grupa de sânge A și mai puțin bună pentru grupa de sânge O, s-a dovedit că este benefică pentru toți oamenii, indiferent de grupa lor de sânge și nu au existat dovezi că dietele pe bază de carne sunt bune pentru toată lumea”, a comentat Neal Barnard, autor principal al studiului și președinte al Comitetului de medici pentru medicină responsabilă.

„Cercetările noastre arată că toate grupele de sânge au beneficii in urma unei diete bazată pe consumul de fructe și legume, leguminoase și cereale integrale, atunci când se analizează în mod specific pierderea în greutate și sănătatea cardiometabolică la adulți supraponderal”, a conchis cercetătorul.

Adauga un comentariu