Coronavirus

SUA riscă intrarea în lockdown: „Urmează iadul COVID!“

Publicat: 12 nov. 2020
Michael Osterholm, director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota
Michael Osterholm, director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota

SUA riscă intrarea în lockdown, după cum susține consilierul lui Joe Biden din echipa epidemiologică privind COVID-19, Michael Osterholm. Acesta susține că un lockdown național în SUA, timp de patru-șase săptămâni, ar putea să țină pandemia sub control, așa cum s-a întâmplat în Noua Zeelandă și Australia.

„Închiderea afacerilor și susținere financiară pentru cei care nu își vor mai încasa salariile timp de patru până la șase săptămâni ar putea ajuta la menținerea pandemiei sub control și la continuarea economiei până la aprobarea și distribuirea unui vaccin.

Țara se îndreaptă spre «iadul COVID»! Numărul de cazuri este în creștere, pe măsură ce tot mai mulți oameni nu mai poartă măști și nu mai respectă regulile de distanțare socială, manifestând așa-numita «oboseală pandemică». Vremea rece îi face pe oameni să stea mai mult în spații închise, unde virusul se poate răspândi mai ușor“, a declarat Michael Osterholm.

Acesta ocupă funcția de director al Centrului de Cercetare și Politică a Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota și care a fost numit luni în Consiliul consultativ COVID-19, format din 12 membri.

Lockdown-ul în SUA ar putea duce la o reducere a numărului de cazuri COVID-19

O blocare la nivel național ar putea reduce numărul de cazuri noi și de spitalizări, în timp ce lumea așteaptă un vaccin, a declarat el, scrie CNBC.

„Am putea plăti pentru un pachet de susținere pentru a acoperi pierderea salariilor pentru angajați, pierderile companiilor mici și mijlocii, ale orașelor și statelor. Am putea face toate acestea. Dacă am face asta, atunci am putea să ne închidem timp de patru până la șase săptămâni”, a precizat Michael Osterholm.

Noul membru al Consiliului consultativ COVID-19 a adăugat că un astfel de blocaj ar ajuta țara să controleze virusul, „așa cum au făcut-o Noua Zeelandă și Australia”.

Michael Osterholm a mai spus că SUA se îndreaptă spre o perioadă întunecată până când vaccinul va deveni disponibil.

„Ceea ce trebuie să înţeleagă americanii e că urmează să intrăm în iadul COVID. Chiar se întâmplă. Acum 10 săptămâni am prezis că de Ziua Muncii vom vedea o creştere astronomică a numărului de  cazuri. După cum ştiţi, acum vorbim exact de acest fel de problemă: 120-130.000 de cazuri noi pe zi, când acum câteva săptămâni vorbeam doar de 23-25.000 de cazuri. Acest număr va continua să crească substanţial, nici măcar nu ne-am apropiat de vârf”, a opinat Michael Osterholm, care a adăugat că vine cea mai neagră perioadă a pandemiei pentru Statele Unite și că spitalele din unele oraşe deja nu mai fac faţă numărului de infectări.

Anthony Fauci: „Pandemia ar putea deveni mult mai gravă!“

Anthony Fauci a declarat că este necesară o dublare a măsurilor de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, altfel efectele riscă să devină mult mai grave. Reacția lui Anthony Fauci vine în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectare cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi. Pandemia a afectat deja puternic SUA, mult mai rău decât multe alte ţări, cu aproape 240.000 de decese.

Adauga un comentariu