Prima pagină » Turism » Calatorii » Suedia impune test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară. Ce trebuie să ştie românii care călătoresc în ţara scandinavă
Suedia impune test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară. Ce trebuie să ştie românii care călătoresc în ţara scandinavă

Suedia impune test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară. Ce trebuie să ştie românii care călătoresc în ţara scandinavă

04 feb. 2021, 14:36,
în Turism

Suedia impune test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară, începând de sâmbătă, 6 februarie. Astfel, toţi călătorii care vor să intre pe teritoriul Suediei vor fi nevoiţi să prezinte un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de sosire, au anunţat autorităţile suedeze, în contextul în care se încearcă oprirea răspândirii variantelor mai contagioase ale coronavirusului.

În ultima perioadă, Uniunea Europeană aproape că îşi închide graniţele. Mai exact, UE impune reguli tot mai stricte la frontiere pentru călătorii care vor să intre pe teritoriul blocului comunitar.

Suedia impune test negativ la COVID-19 la intrarea în ţară

Veşti proaste pentru aceşti romani. Toţi cei care vor să călătorească în Suedia vor fi obligaţi să prezinte un test negativ de coronavirus realizat cu cel puţin 48 de ore înainte.

Anunţul a fost făcut de Guvernul de la Stockholm, miercuri, iar noile reguli intra în vigoare începând de sâmbătă, 6 februarie. De menţionat este faptul că decizia a fost luată la recomandarea făcut în urmă cu o săptămână a Agenţiei de sănătate publică, cu scopul de a preveni răspândirea noilor variante ale coronavirusului.

„Începând de sâmbătă, 6 februarie, cetăţenii străini care doresc să intre în Suedia vor trebui să arate un test negativ la coronavirus. Fără aşa ceva nu vor putea intra în ţara”, a anunţat prim-ministrul guvernului ţării, Ştefan Lofven.

Restricţii de călătorie există deja pentru călătorii care sosesc din Regatul Unit, din Danemarca sau Norvegia dar şi pentru toţi cei care vin din ţări din afara Uniunii Europene.

Există totuşi şi o serie de excepţii care vor putea scăpa de această nouă regulă. Sute de romani se încadrează în această categorie. Mai exact, potrivit informării transmise de Guvernul suedez, excepţii se vor face pentru lucrătorii transfrontalieri şi pentru străinii rezidenţi în Suedia, pentru care se vor aplica alte reguli.

În ceea ce priveşte evoluţia pandemiei de COVID, Suedia, care a evitat lockdown-ul pe tot parcursul pandemiei, înregistrează o scădere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, concomitent cu o transmitere crescută a variantei britanice a coronavirusului.

Bilnatul de miercuri a fost sumbru. Agenţia de sănătate publică a raportat încă 4.310 infectări cu coronavirus şi 124 de decese. În total, bilanţul infectărilor a ajuns la 580.916, iar cel al deceselor la 11.939.

Uniunea Europeană impune reguli tot mai stricte la frontiere

Cele 27 de guverne din Uniunea Europeană au convenit luni să înăsprească restricţiile la frontiere pentru călătorii care intră în spaţiul blocului comunitar.

Printre măsuri se numără şi prezentarea unei dovezi privind testul negativ pentru COVID-19 care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Această cerinţă se va aplica şi călătorilor care vin în UE în cadrul unor deplasări considerate esenţiale, cum ar fi urgenţe de familie sau urgente profesionale.

Călătoriile neesenţiale sunt deja în marte parte interzise, cu excepţii în cazul cetăţenilor UE sau al membrilor familiilor acestora.

În cazul în care testele pentru COVID înainte de plecare nu sunt posibile, călătorilor ar trebui să li se permită să efectueze astfel de teste la intrarea în blocul comunitar, conform recomandării.

Aceasta recomandare, care mai trebuie adoptată în scris, nu are caracter obligatoriu. Revine statelor membre să elaboreze propriile reglementări.

Până în prezent, numeroase ţări cer deja teste pentru COVID-19 înainte de plecare, între care Olanda şi Franţa.

Pentru regiunile unde au fost depistate noi variante de coronavirus, statele membre ar urma să impună carantina obligatorie şi teste suplimentare la sosire, conform recomandărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`