Sanatate

Omega 3-6-9 beneficii. Acestea sunt esențiale pentru întărirea și protecția organismului

Publicat: 11 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Omega 3-6-9 beneficii. Acestea sunt esențiale pentru întărirea și protecția organismului
Raportul optim al acestor acizi în alimentație, potrivit experților, este de aproximativ 1:3 la 1:5, cu omega-6 mai mult decât omega-3

Acizii grași Omega 3, 6 și 9 are mai multe beneficii datorită structurii lor care implică una sau mai multe legături specifice între atomii de carbon. Omega 3 și 6 sunt acizi grași esențiali, deoarece organismul nostru nu îi poate produce. Acestea sunt esențiale pentru buna funcționare a acestuia.

Medicii și nutriționiștii nu obosesc niciodată să vorbească despre beneficiile acizilor grași. Aceștia sunt micronutrienți esențiali, fără de care sănătatea unui om ar fi la fel de puternică ca un zid de cărămidă fără liant. Chiar și persoanele care sunt indiferente la discuțiile interminabile despre o alimentație bună și un stil de viață sănătos au auzit probabil de mai multe ori că lipsa acizilor grași poate avea un efect negativ nu numai asupra sănătății, ci și asupra aspectului fizic. Mulți oameni știu că acești acizi se numesc acizi grași omega, iar unii știu că există trei tipuri, 3, 6 și 9. Astfel, este foarte important să mai cunoști și care este diferența dintre ele, dacă toate sunt la fel de importante și dacă merită să faci un efort special pentru a le avea întotdeauna în dieta ta.

femeie care administreaza o capsula de omega
Omega 3 și 6 sunt acizi grași esențiali, deoarece organismul nostru nu îi poate produce

Omega 3-6-9 beneficii. Caracteristicile acizilor grași

Pentru început, există mulți acizi grași, împărțiți în mod convențional în trei tipuri, dintre care 3 și 6, sunt considerați „esențiali” și pot fi obținuți din alimentele pe care le consumăm. Pe când, omega-9 nu este esențială. Organismul este capabil să-l sintetizeze, iar o deficiență de acid gras într-un organism sănătos este un fenomen întâlnit foarte rar.

În plus, omega-9 este mononesăturat, în timp ce omega-3 și omega-6 sunt polinesăturate. Acestea din urmă joacă un rol semnificativ în procesele metabolice, fac parte din membranele celulare, sunt implicate în formarea pereților interiori ai vaselor de sânge. De asemenea, aceste suplimente contribuie la întărirea mușchilor capului și la ameliorarea bazofilelor crescute.

recipient din care au cazut mai multe capsule de omega pe o masa
Acest dezechilibru în ceea ce privește aportul de acizi grași este cauzat în primul rând de o dependență excesivă de uleiurile vegetale bogate în omega-6

În acest caz, este important nu atât cantitatea acestor acizi din organism, cât și echilibrul lor. Este bine să știi că omega-6 provoacă procese inflamatorii. Pe când omega-3, dimpotrivă, elimină inflamația. Problema este că, în timp ce acizii grași antiinflamatori se găsesc deseori într-o cantitate mică în dieta locuitorului urban modern, cel care provoacă inflamații, omega-6, se află într-o cantitate mai mare.

Raportul optim al suplimentelor în alimentație. Părerea specialiștilor

Raportul optim al acestor acizi în alimentație, potrivit experților, este de aproximativ 1:3 la 1:5, cu omega-6 mai mult decât omega-3. Cei care urmează dieta tipică a majorității au adesea un raport de 1:25 sau, în cazuri avansate, de 1:100, fără să-și dea seama. Acest factor are un impact semnificativ asupra dezvoltării multor boli cronice și a altor afecțiuni.

Printre acestea se numără alergii, artrită, disecție de aortă, boli cardio-vasculare, demență însoțită de leșin și obezitate. În plus, problemele de sănătate, nu numai fizice, ci și psihice, sunt asociate, printre altele, cu un dezechilibru al acizilor grași din organism. Pentru a identifica o astfel de problemă de sănătate este indicat să efectuezi un control EKG.

un recipient din care au cazut pe masa mai muulte capsule moi cu omega
Printre acestea se numără alergii, artrită, boli cardio-vasculare, demență însoțită de leșin și obezitate

Acest dezechilibru în ceea ce privește aportul de acizi grași este cauzat în primul rând de o dependență excesivă de uleiurile vegetale bogate în omega-6. De asemenea, este bine să știi că uleiurile de floarea-soarelui, porumb, rapiță, soia și semințe de in pot conține mai mulți acizi grași omega-6 decât este necesar pentru un metabolism sănătos.

Uleiul din germeni de grâu, uleiul din semințe de struguri și uleiul de susan nu fac excepție. Și, în afară de porția de uleiuri vegetale pe care o primim la mese, cum ar fi dressingul pentru salată sau prăjirea ouălor cu el, dieta noastră obișnuită include alimente semifinite. Acestea conțin, de asemenea, o doză de omega 6.

De asemenea, consumul de pâine și alte produse de patiserie, biscuiți și dulciuri, produse lactate care folosesc grăsimi vegetale, multe produse din carne crește nivelul de omega 3-6-9 eliminând o mare parte din beneficiile acestora. Concluzia este că există prea mulți acizi inflamatori, ceea ce înseamnă că există suficient combustibil pentru procesele inflamatorii cronice care vă erodează treptat sănătatea.

un bol cu omega langa un platou cu nuci avocado si peste
Medicii și nutriționiștii nu obosesc niciodată să vorbească despre beneficiile acizilor grași

 

Adauga un comentariu