Local

Surpriză pentru vitezomanii din trafic! Primăria Iași va restricționa circulația pe mai multe străzi din centrul orașului. Decizie radicală contra șoferilor care trec zilnic pe această rută- GALERIE FOTO

Publicat: 29 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surpriză pentru vitezomanii din trafic Primăria Iași va restricționa circulația pe mai multe străzi din centrul orașului. Decizie radicală contra șoferilor care trec zilnic pe această rută- GALERIE FOTO
Primăria Iași a decis să facă o serie de schimbări în traficul din zona centrală, circulația rutieră urmând a fi restricționată pe mai multe artere în următoarele luni

Primăria Iași a decis să impună o serie de restricții în traficul din zona centrală a municipiului. Măsurile de trafic vizează zona Colegiului Național „Mihai Eminescu” din apropierea SpitaluluI Sfântul „Spiridon” din municipiu. În plus, pentru următoarele două luni, șoferii din oraș nu vor mai putea circula nici în zona bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, traficul auto fiind restricționat

O nouă serie de schimbări de trafic vor avea loc în zona centrală din Iași în perioada următoare. Conducerea municipalității ieșene a decis montarea unor limitatoare de viteză pe străzile din apropierea Spitalului Sfântul „Spiridon” din centrul orașului. Măsura respectivă vizează străzile spre Colegiul Național „Mihai Eminescu”, pe arterele ce duc spre Șoseaua Sărărie din municipiu. După ce mai mulți ieșeni din zonă au reclamat faptul că sunt șoferi care circulă cu viteză, municipalitatea a cerut luarea unor măsuri în cadrul Comisiei de Circulație din oraș. În plus, pentru fluidizarea traficului pe străzile respective, Primăria a dispus și alte măsuri de trafic pe străzile din zona centrală a orașului.

Primăria Iași impune limitatoare de viteză pe străzile din centrul orașului

Primarul Mihai Chirica a explicat și de ce s-a ajuns la o asemenea situație. Montarea limitatoarelor de viteză pe străzile din jurul Colegiului „Eminescu” a fost cerută și de cadrele didactice de la unitatea de învățământ.

„Am cerut în Comisia de Circulație să se valideze interdicția ridicării gunoiului între orele 7:30 și 8:00 dimineața, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică și a sărbătorilor, pe tot parcursul anului pe străzile din zona Spitalului „Spiridon”. De asemenea, am cerut să fie montate și limitatoare de viteză pe străzile din zona centrală, respectiv pe Kogălniceanu, Sulfinei, Theodor Palladay, străzi ce duc către accesul elevilor la Colegiul „Eminescu”, dar și către studenții care sunt la Facultatea de Bioinginerie”, a precizat primarul Mihai Chirica.

Recent, municipalitatea a luat și alte măsuri legate de fluidizarea traficului din oraș, printre acestea fiind și extinderea șoselei Bucium la 6 benzi pe tronsonul de la intersecția cu strada Trei Fântâni până la baza pasarelei Socola.

Se închide circulația rutieră în centrul orașului

În plus, șoferii din municipiul Iași au parte de o altă surpriză. Primăria Iași a decis restricționarea circulației pe tronsonul dintre Casa Modei și zona pietonală de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Decizia rămâne valabilă până pe 24 ianuarie 2022, ziua Unirii Principatelor Române.

„Pentru buna desfășurare a evenimentelor care se vor avea loc pe parcursul lunilor noiembrie 2021 – ianuarie 2022, reunite sub genericul sărbătorilor de iarnă, se închide sau se restricționează circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul cuprins între Materna și Casa Modei, în perioada 26 noiembrie 2021- 24 ianuarie 2022”, se arată în decizia semnată de primarul Mihai Chirica.

Recent, edilul municipiului a anunțat că, din 2022, circulația rutieră va fi restricționată complet pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, pe tronsonul cuprins între Casa Modei și intersecția cu strada I.C. Brătianu.

Adauga un comentariu