Titlurile zilei

Surpriză totală pentru șoferi! Primăria Iași vrea ca traficul de groază din Bucium să devină istorie: se lărgește șoseaua la 6 benzi pe cea mai aglomerată porțiune din tot drumul! GALERIE FOTO (EXCLUSIV)

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Surpriză totală pentru șoferi Primăria Iași vrea ca traficul de groază din Bucium să devină istorie se lărgește șoseaua la 6 benzi pe cea mai aglomerată porțiune din tot drumul GALERIE FOTO EXCLUSIV
Primăria Iași va extinde șoseaua Bucium la 6 benzi pe o porțiune aflată la intersecția cu strada Trei Fântâni, fluxul de autoturisme urmând a crește cu 20 la sută pe direcția spre zona centrală

Schimbări importante în traficul din oraș, operate de Primăria Iași! Una dintre cele mai aglomerate șosele din municipiu va fi extinsă la 6 benzi, pe o distanță de câteva sute de metri. Șoseaua Bucium va avea 6 benzi pe porțiunea de la intersecția cu strada Trei Fântâni până la baza Pasarelei Socola. De săptămâna viitoare vor începe lucrările de extindere a șoselei respective

Schimbări importante de trafic, pe una dintre cele mai aglomerate șosele din municipiul Iași! Pe o porțiune din șoseaua Bucium, pe sensul de mers către zona centrală, Primăria Iași va face o serie de modificări. Pe tronsonul de pe șoseaua Bucium de la intersecția cu strada Trei Fântâni către baza Pasarelei Socola au fost scoși mai mulți stâlpi de la marginea șoselei, pentru lărgirea drumului.
Stâlpii au fost mutați pe trotuar, iar, astfel, strada va putea fi lărgită cu încă o bandă. În aceste condiții, pe porțiunea respectivă, în loc de 5 benzi, vor apărea 6 benzi, câte 3 pe fiecare sens de mers. Lucrările de lărgire a porțiunii respective vor începe săptămâna viitoare.

Primăria Iași vrea ca traficul de groază din Bucium să devină istorie

Reprezentanții municipalității ieșene au explicat și în ce va consta modificarea de trafic pe tronsonul respectiv.

„Pe acea porțiune vor apărea 3 benzi la ieșire și 3 benzi la intrare. Dintre acestea, benzile din axul drumului reprezintă benzi de stocare pentru virajele la stânga, spre bulevardul Poitiers și către strada Trei Fântâni”, a precizat Radu Botez, consilier al primarului municipiului Iași.

În plus, conform calculelor, fluxul de trafic va crește fără a se mai înregistra ambuteiaje ca și până în prezent.

„Primăria Iași estimează că fluxul de autoturisme pe direcția Bucium – Centru va putea crește cu aproximativ 20 la sută. Accesul spre Centru se va face pe două benzi și nu va mai fi oprit pe banda spre bulevardul Poitiers”, a mai spus Radu Botez.

Coșmar rutier pe șoseaua Bucium!

Șoseaua Bucium a devenit un adevărat coșmar pentru șoferii din Iași. Zilnic, sute de mașini stau bară la bară zeci de minute pentru a tranzita artera către zona centrală a municipiului Iași. Traficul în zona șoselei respective a devenit o aventură pentru conducătorii auto.

Recent, municipalitatea a preluat în administrare șoseaua Bucium de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, decizie care a inclus și Pasarela Bucium. Șoseaua ar urma să fie reabilitată integral, drumul fiind într-o stare avansată de degradare. În urmă cu câteva luni, Primăria Iași a extins la 5 benzi porțiunea de șosea de la pasarela Socola, decizie care nu a fost însă suficientă pentru a scăpa de ambuteiaje.

Parapet de protecție pe șoseaua Bucium

În urmă cu câteva zile, Primăria Iași a decis să monteze și un parapet de protecție pe șoseaua Bucium. Locul în care, în septembrie 2020, a avut loc un accident rutier înfiorător ar urma să se transforme în totalitate. Pe șoseaua Bucium (DN 24), la numărul 101A, municipalitatea va monta parapeți de protecție.

Parapetul va apărea în zona în care un TIR a intrat într-o curte, accidentul fiind soldat cu decesul șoferului și al unei fetițe de 3 ani. Decizia montării parapetului a fost luată în Comisia de Circulație a Primăriei Iași și a fost avizată de Poliția Rutieră.

Adauga un comentariu