Local

Suspecți de trafic de minori, în atenția DIICOT! Cei doi ieșeni sunt bănuiți că au folosit „loverboy“ pentru a obliga tinere să se prostitueze

Publicat: 16 iul. 2020
ALT=
Suspecți de trafic de minori, în atenția DIICOT! Cei doi ieșeni sunt bănuiți că au folosit „loverboy“ pentru a obliga tinere să se prostitueze

Suspecți de trafic de minori, în atenția DIICOT! Joi, 15 iulie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului C.A.I., în vârstă de 19 de ani, și măsura controlului judiciar față de un alt inculpat minor, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

În cauză s-a stabilit faptul că, începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2019, cei doi inculpați au recrutat două persoane vătămate minore, prim metoda loverboy, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acestora determinată de vârsta fragedă și le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituției, sens în care s-au implicat în închirierea unor apartamente în municipiul Iași pentru adăpostirea victimelor, postarea anunțurilor online, asigurarea protecției acestora și au beneficiat în mod direct de câștigurile realizate de victime din prostituție.

Suspecți de trafic de minori, în atenția DIICOT: Mai multe percheziții imobiliare

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași au efectuat trei percheziții domiciliare, în urma cărora trei persoane au fost conduse la audieri.

Joi, 16 iulie, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului C.A.I. pentru o perioadă de 30 de zile.

Reprezentanții BCCO, sub coordonarea procurorilor DIICOT București, au deschis anchetă pentru destructurarea unei grupări infracționale de trafic de carne vie.

Agenții din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) au descins miercuri, 15 iulie, în mai multe locuri din Iași. Oamenii legii, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au demarat o anchetă cu privire la desființarea unei rețele de trafic de persoane.

Surse judiciare au precizat că, în urma acestor percheziții care au avut loc în această dimineață, mascații au ridicat mai multe mijloace de probă, documente și bunuri.

De asemenea, mai mulți suspecți urmează a fi duși la audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) București.

Ulterior, anchetatorii DIICOT București vor decide ce măsuri legale se impun ân această cauză, de trafic de persoane.

14 percheziţii domiciliare în Iaşi şi alte trei judeţe

Două persoane, reţinute pentru înşelăciune, spălare de bani şi delapidare. Miercuri, 1 iulie 2020, procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a două persoane şi control judiciar pentru alte patru pentru săvârşirea mai multor infracţiuni. Inculpaţii ar fi constituit un grup infracţional organizat şi sunt acuzaţi de înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

„La data de 01.07.2020, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Bacău au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare pe raza județelor Neamț, Botoșani, Iași și a municipiului București în urma cărora au fost ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, telefoane mobile utilizate în activitatea infracțională, dispozitive de stocare a datelor și diferite sume de bani.”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

În urmă cu doi ani s-a constituit un grup infracţional organizat. Cu ajutorul unor persoane cu o condiţie socială nefavorabila, gruparea a preluat mai multe societăţi comerciale şi le-ar fi utilizat pentru achiziţionarea unor mărfuri.

„În fapt s-a reținut că, începând cu luna decembrie 2018, pe raza municipiului Roman, județul Neamț, s-a constituit o grupare infracțională organizată care prin intermediul unor persoane interpuse, de condiție socială precară, a preluat mai multe societăți comerciale cu bonitate financiară ridicată, pe care le-a utilizat într-o primă etapă la achiziționarea unor mărfuri de la diferiți furnizori.”, potrivit sursei citate.

Pentru plata mărfurilor au fost emise bilete la ordin sau file CEC care la termenul scadent au fost refuzate la plată pentru lipsă de disponibil în cont. Astfel, membrii grupului au prejudiciat un număr de 23 de persoane juridice, cu suma totală de aproximativ 2.400.000 lei.

Adauga un comentariu