Eveniment-Social

Sute de amenzi sunt împărțite zilnic de polițiști. Regulile impuse în lupta cu COVID-19 nu se respectă la Iași

Publicat: 03 nov. 2020
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițiștii ieșeni în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

În fiecare zi oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 147 de amenzi în valoare de aproximativ 45.000 de lei, dintre care 144 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

Polițiștii, sub autoritatea Instituției Prefectului, au desfășurat noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19. La activitățile desfășurate au participat peste 210 politiști și polițiști locali și au fost verificate 142 de societăți comerciale și 34 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 569 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 147 de amenzi în valoare de aproximativ 45.000 de lei, dintre care 144 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Un bărbat de 35 de ani a fost amendat deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață din orașul Hârlău. O tânără de 20 de ani a fost amendată deoarece nu a purtat masca de protecție în timp ce se afla într-o piață din municipiul Pașcani.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Comentarii
  • Vad ca cetatenii sun i8ndrumati sa respecte regulile de i9giena, distantare fizica si purtarea mastii. Sunt de acord ca trebuie respectate cu strictete. Dar cel mai mare focar de transmitere a bolii de Covid este mijlocul de transport in comun. Verificati sa vedeti ca in autobuze, tramvaie sunt aglomerate. Ar trebui ca aceste mijloace de transport sa transporte calatori la capacitatea minima. De exemp0lu astazi pe traseul 3a, dimineata in autobuze erau peste 60 de persoane. Unde este distantarea, unde se respecta regulile? Sa ne raspunda conducerea CTP, reprezentantii CTP care sunt pe la dispecerele de dirijare a circulatiei, soferii care conduc mijloacele de transport. Rog sa se ia masurile conform celor spuse de Guvern. Aici este problema cea mai mare, lumea respecta masurile dar in mijloacele de transport nu se observa nimic.

Adauga un comentariu