National

Sute de persoane au fost evacuate după ce într-o fabrică de producție și depozitare produse finite din Timișoara a izbucnit un incendiu

Publicat: 16 iun. 2021

Un incendiu a izbucnit miercuri la platforma Continental din Timișoara. Sute de angajați s-au autoevacuat până la sosirea salvatorilor, iar la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă.

Incendiul a fost anunțat în subsolul unei hale de producție și depozitare produse finite, la platforma Continental din Timișoara

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. Sute de angajați s-au autoevacuat până la sosirea salvatorilor, iar la nivelul ISU Banat a fost activată grupa operativă.

„În urma informațiilor primite, s-a dispus alertarea Detașamentului 1 si 2 Timișoara care s-au deplasat la locul intervenției cu 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și autoscara S42 din cadrul Detașamentului 2. Din primele informații, s-au autoevacuat 334 de persoane. De asemenea, preventiv au fost evacuate încă 306 persoane dintr-o hală alăturată”, transmit reprezentanții ISU Banat, potrivit presei locale.

La fața locului au fost cerute în sprijin ventilatoare, autospeciala CBRN, dar și cea de stingere, Cobra. La locul solicitării intervin 3 ofițeri și 24 de subofițeri.

Aseară, un depozit de mase plastice a fost acaparat de flăcări

Un incendiu puternic a izbucnit, marți noaptea, la un depozit de mase plasetice din Bârlad, județul Vaslui. Mai multe autospeciale și pompieri intervin de urgență. fiind nevoie de cantități mari de apă.

Potrivit ISU Vaslui, se acționează cu 13 autospeciale, două motopompe, 3 ofițeri și 60 subofițeri pentru a stinge incendiul de la depozitul de mase plastice din Bârlad.

„Este nevoie de cantități foarte mari de apă”, spun pompierii. Incendiul se manifestă la un depozit de mase plastice situat pe strada Palermo, din Bârlad.

Pompierii au transmis că au fost avariate și câteva autoturisme aflate în curtea depozitului. „Autoturismele au fost afectate de radiația termică”, potrivit ISU Vaslui.

Adauga un comentariu