Local

Sute de polițiști au împânzit județul Iași! Se fac controale amănunțite pentru a se vedea dacă regulile impuse în perioada pandemiei de COVID-19 sunt respectate!

Publicat: 20 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de polițiști au împânzit județul Iași Se fac controale amănunțite pentru a se vedea dacă regulile impuse în perioada pandemiei de COVID-19 sunt respectate
Sute de polițiști ieșeni au ieșit pe străzile din județ, pentru a verifica respectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea pandemiei de COVID-19

Peste 220 de politiști și polițiști locali au verificat, în doar 24 de ore, 79 de societăți comerciale și 23 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.574 de persoane. În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 105 amenzi, dintre care 93 pentru nepurtarea măștii de protecție și 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea / libera circulație

Sute de polițiști au împânzit județul Iași! Se fac controale amănunțite pentru a se vedea dacă regulile impuse în perioada pandemiei de COVID-19 sunt respectate! Sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate au participat peste 220 de politiști și polițiști locali și au fost verificate 79 de societăți comerciale și 23 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 1.574 de persoane.

„În urma neregulilor constatate pe parcursul acțiunilor au fost date 105 amenzi, dintre care 93 pentru nepurtarea măștii de protecție și 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea / libera circulație. De exemplu, un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost amendat, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecție în municipiul Pașcani”, a declarat ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Controale tot mai intense, în perioada următoare, în județul Iași

Oamenii legii vor mai efectua controale în toate zonele din județ. În același timp, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Le recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe în tot județul, inclusiv în spațiile deschise, amenda pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au subliniat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Trebuie respectate măsurile de distanțare fizică și purtarea măștii de protecție

În urma pandemiei de COVID-19, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași, terasele sunt deschise, iar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respectate. Din acest motiv, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Așadar, cei care sunt prinși încălcând legea pot primi amenzi, iar, în unele cazuri, se poate ajunge până la deschiderea unor dosare penale. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică, igiena corporală adecvată și purtarea măștii de protecție.

Adauga un comentariu