National

Sute de poliţişti protestează în fața Guvernului şi cer măriri salariale – FOTO, VIDEO

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de poliţişti protestează în fața Guvernului şi cer măriri salariale - FOTO VIDEO
Polițiștii români sunt nemulțumiți de faptul că statul român nu le-a crescut salariile și că nu le asigură condiții optime de muncă

În aceste momente sunt sute de poliţişti care protestează în fața Guvernului. Oamenii legii au mai multe cerinţe printre care şi măriri salariale. Printre cerințele sindicaliștilor se regăsesc şi mai multe puncte referitoare la pensii dar şi la diminuarea deficitului din sistem.

Nu este prima oară în care poliţiştii protestează. Vă aducem aminte faptul că și la Iași oamenii legii au protestat în fața Prefecturii. Principalele nemulțumiri erau legate de faptul că statul român le-au înghețat salariile pe 2022.

Sute de poliţişti protestează în fața Guvernului

Sunt sute de poliţişti care protestează în fața Guvernului şi care au întocmit o listă cu mai multe revendicări. Vorbim despre faptul că oamenii legii solicită creșteri salariale, modificări la legea pensiilor (indexarea acestora conform ratei de inflație, conform legii din 2019), reducerea deficitului de personal dar și dotarea logistică a poliţiştilor. Așadar, sindicaliștii doresc și un spor majorat de suprasolicitare neuropsihică, dar şi dotarea oamenilor legii cu mașini şi echipamente de intervenție pentru a putea să efectueze în condiţii optime sarcinile zilnice prevăzute de fișa postului:

”Protestele noastre vizează nu doar drepturile cuvenite, ci şi eficientizarea serviciului poliţienesc derulat în slujba cetăţenilor”, au transmis sindicaliştii.

Poliţiştii sunt nemulţumiţi de faptul că sunt forţaţi să aibă sarcini medicale

O altă nemulţumire a poliţiştilor, nemulţumire care a fost specificată în repetate rânduri mai ales în contextul în care, recent, autoritățile române le-au impus verificarea măștilor cetățenilor. Vorbim despre faptul că oamenii legii nu doresc ca să le fie impuse responsabilităţi medico-sanitare în contițiile în care nu au pregătirea necesară:

” impunerea forţată a unor sarcini cu specific medico-sanitar, pentru care nu avem pregătirea necesară, în toată perioada stării de urgenţă şi a stărilor succesive de alertă, declarate de Guvern, pe timpul pandemiei, începând cu 15 martie 2020. eficientizarea dialogului social cu Guvernul şi MĂI, în ceea ce priveşte drepturile/interesele poliţiştilor şi ale personalului contractual. ” se arată în unele dintre cererile făcute de sindicatele din poliție.

Polițiștii au fost nemulțumiți de faptul că Guvernul le-a impus verificarea măștilor

În urmă cu doar câteva săptămâni, polițiștii și-au arătat nemulțumirea asupra faptului că Guvernul le-a impus să verifice oamenii care poartă măști necorespunzătoare. Decizia Guvernului era de a interzice oamenilor să poarte măști textile. Singurele tipuri de măști acceptate erau cele chirurgicale și de tip FPP2. În acest context, sindicaliștii au transmis faptul că nu ar fi de mirare dacă polițiștii vor fi puși să facă teste PCR sau să consulte persoanele care prezintă simptome de infectare.

„Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm ca, în curând, guvernanții să îi pună pe polițiști să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau, de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi. Viitorul ne aparține!”, au transmis reprezentanții Europol.

În încheiere, în pofida faptului că sunt sute de polițiști care protestează în fața Guvernului, până în aceste momente Lucian Bode nu a transmis un punct de vedere oficial.

Adauga un comentariu