Eveniment-Social

Sute de utilaje pentru deszăpezire în municipiu. Primăria nu vrea să fie luată prin surprindere de iarnă – FOTO

Publicat: 23 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Autoritatea locală s-a pregătit pentru sezonul rece. În bazele municipalității sunt aproape 200 de utilaje de deszăpezire. În stocuri sunt și câteva sute de mii de tone de cărbune și zeci de tone de păcură pentru încălzirea locuințelor racordate la sistemul centralizat

Municipalitatea ieșeană s-a pregătit de sezonul rece. Edilul Mihai Chirica a dispus direcțiilor și societăților din subordine începerea pregătirilor în acest sens. Citadin SA, Servicii Publice SA, Salubris SA și Compania de Transport Public SA au la dispoziție, în total, 188 de utilaje și autovehicule, cu 36 mai multe ca în sezonul trecut. Din acestea, 113 sunt ale societăților comerciale ale municipalității. Restul sunt contractate de Citadin SA, urmând să fie utilizate în funcție de vreme. Dintre autovehiculele municipalității, șapte sunt noi.

„De două zile, temperaturile au scăzut până aproape de zero grade și suntem pregătiți să intervenim. Parcul de utilaje este activ. Numai în baza Citadin SA avem 125 de echipamente, din care o parte sunt noi. Containerele de la colțurile de stradă vor fi altfel. Vor avea gura de descărcare automată, care nu va mai permite împrăștierea materialului antiderapant. Va exista posibilitatea ca și cetățenii să intervină atunci când au nevoie de sare pentru a topi gheața. Avem stocuri de sare și clorură de calciu asigurate, iar în ceea ce privește nisipul suntem chiar producători, pentru că avem balastiera noastră. Modul în care vom interveni va depinde și de cantitatea de precipitații, dar și de vânt. Vom acționa, așa după cum facem de fiecare dată, pentru a asigura deszăpezirea arterelor principale, pentru a avea funcțional și transportul public de călători, dar și arterele secundare”, a spus primarul Mihai Chirica.

Unde pot fi semnalate problemele

Șefii administrației locale au arătat și unde pot semnala ieșenii problemele apărute în perioada sezonului rece.

„Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon al Citadin SA 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale, este disponibil numărul de telefon 0232.270.223 al Salubris SA. Și SC Servicii Publice SA are program de permanență, iar eventualele probleme pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.267.392. Eventualele probleme legate de circulația mijloacelor de transport public pot fi sesizate la numerele de telefon ale SC Compania de Transport Public SA 0232.267.772 și 0800.110.427. De asemenea, Dispeceratul Poliției Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium, nr. 30, sau prin e-mail la adresa: [email protected]”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Adauga un comentariu