Prima pagină » Lifestyle » Șuvițele pe păr șaten adaugă instant grosime podoabei capilare. Cum să capeți un aspect mai luminos

Șuvițele pe păr șaten adaugă instant grosime podoabei capilare. Cum să capeți un aspect mai luminos

01 dec. 2023, 16:19,
BZI.ro, în Lifestyle

Șuvițele, în termeni simpli, adaugă dimensiune culorilor de păr monocromatice. Tehnica poate lua multe forme diferite, dar presupune vopsirea unor secțiuni de păr folosind decolorant sau o culoare mai deschisă, de obicei. Și atunci când începi cu o culoare de bază șaten, tonurile pe care le poți crea prin șuvițe pe părul șaten sunt numeroase, de la bej și caramel până la castaniu și multe altele.

Pe scurt, șuvițele pe un păr șaten avantajează pe toată lumea pentru că creează un contrast față de culoarea uniformă de bază. Când părul are o nuanță unidimensională, poate părea tern și plictisitor în contrast cu pielea care îmbătrânește, dar șuvițele o pot ajuta să arate luminoasă. Șuvițele avantajează femeile cu părul șaten, ajutând la adăugarea de fluiditate și textură.

Alegerea șuvițelor potrivite pentru părul șaten

Deși șuvițele sunt aplicate doar pe secțiuni de păr, este totuși un proces complex care poate necesita decolorare și tonifiere pentru a obține nuanța dorită. Alege întotdeauna o nuanță de păr opusă tonului pielii tale. De exemplu, dacă ai o piele cu tonuri calde, ar trebui să optezi pentru o nuanță de șuvițe cu tonuri reci și invers. Acest lucru adaugă contrast părului și împiedică culoarea mai deschisă să te spălăcească. Cei cu tonuri neutre pot alege în mod obișnuit orice nuanță de șuvițe. Acum vine partea distractivă, și anume alegerea unui stil de șuvițe care să funcționeze pentru tine.

Tehnica ombre se referă la o tranziție de culoare în care două tonuri se amestecă treptat de la deschis la închis. Această tehnică este ușor de întreținut deoarece este practic o tranziție de la închis la deschis a culorii, astfel încât nu există o linie abruptă de demarcație. Acest lucru înseamnă că părul poate crește fără a avea nevoie de retușuri constante. Efectul gradient de culoare merge de obicei de la rădăcinile mai întunecate la vârfuri mai luminoase, și există multe moduri de personalizare. Adesea, nuanță începe să se deschidă în jurul urechilor și va atinge luminozitatea maximă la vârfuri, ceea ce atrage atenția vertical pentru a alungi și subția fața.

Șuvițele adaugă volum și dimensiune părului

Șuvițele aplicate de-a lungul părului adăuga dimensiune maximă pentru șatenele care se confruntă cu un fir de păr subțiat, fin și lipsit de volum. Totul se reduce la cantitatea totală de păr care este șuvițat și la efectul pe care acest proces îl are asupra texturii și aspectului părului. De asemenea, prin adăugarea jocului de lumină, ochiul percepe silueta generală ca fiind mai mare și mai plină. Atunci când vrei să pui în valoare o caracteristică preferată sau să ameliorezi efectele gravitației, cum ar fi pielea lăsată sau ochii căzuți, șuvițele în jurul feței sunt o opțiune excelentă.

Șuvițele în jurul feței sunt plasate strategic pentru a atrage atenția asupra privirii și a accentua forma feței. Această tehnică funcționează cel mai bine pe părul lung și în scări, creând un efect iluminare a chipului. Odată ce ai ales tehnica de șuvițe pe păr șaten și tonul care ți se potrivește, vei dori să îți menții șuvițele cât mai strălucitoare și mai frumoase. Este important să îți protejezi culoarea cu produsele potrivite pentru uzul zilnic, folosind șampoane și balsamuri formulate special pentru părul tratat chimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *