Local

Tânărul care a provocat un accident rutier la Iași și a fost reținut pentru 24 de ore a fost plasat în arest la domiciliu

Publicat: 17 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tânărul care a provocat un accident rutier la Iași și a fost reținut pentru 24 de ore a fost plasat în arest la domiciliu
Șoferul care a fost reținut după ce a refuzat să i se recolteze probe biologice a fost plasat în arest la domiciliu

Tânărul din Iași care a ajuns în spatele gratiilor după ce a provocat un accident rutier și a refuzat să i se preleve probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei a fost plasat în arest la domiciliu. Pe numele său a fost deschis un dosar penal, iar dacă va fi găsit vinovat, are de dat explicații în fața legii

Tânărul care a provocat un accident rutier la Iași și a refuzat să i se preleve probe biologice a ieșit de după gratii.

„Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au reținut un tânăr în vârstă de 23 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. În fapt, la data de 14 mai a.c., polițiștii au fost sesizați, prin apel unic de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, petrecut în comuna Bivolari. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat conducătorul autoturismului, respectiv un tânăr de 23 de ani. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea alcoolscopică, însă acesta a refuzat. A fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice, tânărul refuzând. În baza probatoriului administrat în cauză, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Tânărul care a provocat un accident rutier și a refuzat să i se preleve probe biologice, în arest la domiciliu

Judecătorii ieșeni au decis să-l plaseze în arest la domiciliu.

„Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași în dos. nr. 4626/261/P/2024, privind luarea măsurii arestului preventiv pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpatul Postolache Vlad Andrei, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, faptă prev. și ped. de art. 337 Cod penal.

În baza dispozițiilor art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală, dispune punerea în libertate a inculpatului Postolache Vlad Andrei, cu datele de stare civilă anterior menționate, deținut în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Iași. În baza dispozițiilor art. 227 alin. 2 din Codul procedură penală, dispune luarea față de inculpatul Postolache Vlad Andrei, cu datele de stare civilă anterior menționate, a măsurii preventive a arestului la domiciliu, prevăzută de dispozițiile art. 202 alin. 4 lit. d) din Codul de procedură penală, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 15.05.2024 până la data de 13.06.2024, inclusiv”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Polițiștii au intervenit la zeci de incidente într-o singură zi

Polițiștii au intervenit la peste 90 de solicitări ale cetățenilor și au constatat peste 250 de fapte contravenționale. Astfel, oamenii legii au acționat, la nivelul județului Iași, pentru a preveni faptele antisociale, și au intervenit la 94 de evenimente, dintre care 84 au fost sesizate de cetățeni prin 112. Pentru alte nereguli constatate, agenții au aplicat 273 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 85.121 de lei. Polițiștii au acționat pentru creșterea siguranței rutiere, fiind scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 13 conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula 6 autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate. Dacă tânărul care a provocat accidentul rutier din Iași și a refuzat să-i fie prelevate probe biologice va fi găsit vinovat, riscă să fie condamnat de judecători, însă până atunci va sta o vreme în arest la domiciliu.

Adauga un comentariu