Actualitate

Tânărul din Capitală care a fost muşcat de şobolan a ajuns din nou la spital

Publicat: 30 iul. 2021
Tânărul din Capitală care a fost muşcat de şobolan a ajuns din nou la spital
Acesta a ajuns la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitala, zilele trecute, după ce a fost mușcat de un șobolan, în zona Grădina Icoanei de la Piața Romană. Medicii i-au administrat tratament și vaccin anti-rabic

Tânărul din Bucureşti care a fost marţi seara, 27 iulie 2021, mușcat de un șobolan, a ajuns din nou la spital, astăzi. Conform România TV, rana tânărului s-ar fi infectat.

Acesta a ajuns la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitala, zilele trecute, după ce a fost mușcat de un șobolan, în zona Grădina Icoanei de la Piața Romană. Medicii i-au administrat tratament și vaccin anti-rabic.

Tânărul din Bucureşti a fost muşcat de o rozătoare în plină stradă

Tânărul mușcat de șobolan a ajuns de urgenţă la spital, după ce i-a sângerat abundent rana. Acesta a intervenit la acel moment la postul de televiziune Antena 3 şi a oferit o serie de explicații vizazi de întâmplare.

„Am simțit ceva pe picior, o mușcătură foarte, foarte dură! Șobolanul nu a fugit, nu a avut nicio reacție să fugă. (…) Am sunat imediat la 112. Mi s-a zis să nu mai aștept ambulanța, având în vedere că sângerez, și să iau un Uber. S-au organizat imediat când au văzut exact despre ce este vorba. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, le-am zis că în centrul Bucureștiului s-a întâmplat tot”, a spus tânărul muşcat de şobolan.

Primarul Nicușor Dan nu crede că oamenii vor mai fi mușcați de șobolani

Nicușor Dan a transmis joi, 29 iulie, că „în acest prim val de tratament de deratizare s-a acționat doar în parcurile care sunt în subordinea municipiului București, nu și în cele care sunt în subordinea primăriilor de sector. O să facem asta și în parcurile care țin de primăriile de sector, începând cu Sectorul 2, săptămâna aceasta”.

Primarul general al Capitalei a mai adăugat, despre tânărul mușcat de un șobolan că este doar un caz izolat. Interpelat dacă ne-am putea aștepta și la alte cazuri similare, în condițiile în care ar exista suprafețe mari în care nu se intervine, Nicușor Dan a răspuns negativ.

„Deci cetățenii pot fi siguri că nici pe stradă, nici pe parc, nu vor fi atacați”, a spus un jurnalist.

„Da. Eu ies cu fetița mea în parc’”, a răspuns Nicușor Dan.

Primăria Capitalei, despre tratamentele de deratizare

După incidentul petrecut în Bucureşti, Primăria Capitalei a transmis că „tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior)”.

„Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală”, mai arăta comunicatul.

Daniel Tudorache, despre problemele din S1 și bărbatul mușcat de șobolan

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 până în 2020 și actual deputat din partea PSD, a scris despre tânărul mușcat de șobolan:

„Tandemul Clotilde Armand – Nicușor Dan dăunează grav sănătății.

Aseară, șobolănimea aciuată în centrul Bucureștiului a făcut deja prima victimă: un tânăr a fost mușcat de picior, în fața reședinței sale din zona Piața Romană, și a fost nevoit să meargă la spitalul de boli infecțioase Colentina. Medicii au început deja tratamentul cu antirabic.

Nu e de mirare, având în vedere ritmul în care se înmulțesc, în condițiile în care Nicușor Dan îi ocrotește (serviciul de deratizare al PMB este pe butuci), iar Madam Armand îi hrănește de luni bune cu gunoi de calitate în Sectorul 1.“

Probleme asemănătoare au fost întâmpinate și în județul Iași, unde s-a înregistrat o invazie de șobolani și țânțari!
Adauga un comentariu