National

Tarom face restructurări! Câte persoane vor fi concediate

Publicat: 10 aug. 2020
aeronavă Tarom
Aeronavă Tarom

Tarom face restructurări! Câte persoane vor fi concediate.

În termen de două săptămâni, Compania aeriană Tarom anunță că va face restructurări. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că pe durata pandemiei, compania nu a ajuns la încasările la care se aștepta. Restructurarea va fi avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA).

Ar putea fi restructurate până la 700 de posturi

Potrivit unui document publicat anterior în Monitorul Oficial, ar putea fi restructurate până la 700 de posturi. În prezent, Tarom are 1.800 de angajați. Anul trecut, compania aeriană a primit un ajutor de restructurare de 36,7 milioane de euro şi a solicitat un ajutor de COVID de 65 de milioane de euro.

Tarom și Blue Air ar putea primi ajutoare de stat din partea Guvernului. Tarom face restructurări!

La finalul lunii iunie, a fost discutat proiectul ordonanței de urgență cu privire la acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene Tarom şi Blue Air pentru a compensa pierderile suferite în urma pandemiei.

„Suntem pregătiţi pentru o primă lectură a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legat pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii Comerciale Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., respectiv Societăţii Comerciale Blue Air pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei Covid-19”, declara secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu la acel moment.

Premierul Ludovic Orban a menționat că este necesară o prenotificare, dar trebuie obținut și acordul Comisiei Europene, vizând o schemă de ajutor de stat. Transportatorul aerian Blue Air a cerut cu stăruință guvernului să permită continuitatea activităţii Blue Air prin aprobarea în timp util a actului normativ privind garantarea de către stat a unui împrumut bancar de 300 milioane lei care să acopere pierderile companiei cauzate de pandemia de COVID-19.

„Garantarea de către stat reprezintă o condiţie esenţială pentru acoperirea, printr-un împrumut bancar, a pierderilor generate de situaţia de forţă majoră creată de pandemia de COVID-19 şi pentru succesul planului de redresare al Blue Air în condiţii de concordat preventiv.”, a spus Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Veste tristă pentru iubitorii de show aerian. BIAS 2020 nu se va mai organiza

Toți împătimiţii de show aviatic au primit miercuri, 5 august 2020, o veste pe care nu o aşteptau. BIAS 2020 nu se va mai organiza şi a fost amânat până în 2021 din cauza contextului actual al pandemiei cu Covid-19.

BIAS 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus

Organizatorii au declarat că, în acest an, nu se va mai organiza BIAS. Deși se zvonea că BIAS 2020 va avea loc pe 5 septembrie, decizia cea mai înţeleaptă fiind ca evenimentul să se amâne până în 2021 din cauza pandemiei.

”Exact peste o lună, pe 5 septembrie, BIAS 2020 urma să vă încânte cu noi demonstrații de forță și virtuozitate în aer pe cerul de la Băneasa, sute de piloți și parașutiști fiind pregătiți pentru a evolua în ceea ce a devenit cel mai mare eveniment aeronautic din această regiune a Europei.

Pandemia de CoVid 19, al cărei final este încă departe, ne împiedică, însă, să organizăm un spectacol cu public, grija pentru sănătatea participanților – performeri, public, staff – dar și respectarea în totalitate a reglementărilor în vigoare fiind prioritare.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici!

Adauga un comentariu