Local

TAROM poate deschide o cursă Iași- Constanța. Cererea pentru zborul estival a venit de la Aeroportul Iași

Publicat: 03 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
TAROM poate deschide o cursă Iași- Constanța. Cererea pentru zborul estival a venit de la Aeroportul Iași
Compania TAROM va introduce în curând o cursă Iași- Constanța în urma unei solicitări venite de la Aeroportul Internațional Iași

Compania aeriană TAROM poate deschide o cursă pe ruta Iași- Constanța. Solicitarea a fost făcută de Aeroportul Iași pentru un zbor bisăptămânal în sezonul estival. În următoarele două săptămâni, cursele aeriene internaționale de la aeroportul ieșean rămân în continuare suspendate din cauza pandemiei de COVID-19

Compania aeriană TAROM poate deschide o cursă pe ruta Iași- Constanța. Cursa ar urma să fie operată în sezonul de vară și va avea o frecvență de două ori pe săptămână. Solicitatea a venit de la Aeroportul Iași. Compania aeriană TAROM ar urma să dea un răspuns în perioada următoare. Conducerea Aeroportului Internațional Iași a arătat că decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite de la pasagerii din zona Moldovei. Aeroportul Iași are în prezent doar două curse disponibile din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

„În urma solicitărilor numeroase venite din partea pasagerilor, cei care intenționează să-și petreacă vacanța de vară în România, am făcut o solicitare către compania națională TAROM. Este vorba despre deschiderea pe perioadă estivală a rutei Iași- Constanța cu o frecvență bisăptămânală de zbor”, a spus Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internațional Iași.

TAROM poate opera cursa Iași- Constanța în sezonul de vară. Zborul a mai fost operat de compania Blue Air în 2017

Nu este pentru prima oară când Aeroportul Iași a cerut deschiderea unei astfel de curse estivale. În urmă cu trei ani, compania aeriană Blue Air a mai derulat cursa Iași- Constanța în sezonul estival în decursul verii din 2017. Cursa estivală spre malul mării nu a mai fost operată ulterior de nicio altă companie aeriană. În prezent, pentru a ajunge pe calea aerului la malul mării, pasagerii trebuie să zboare la Otopeni și apoi spre aeroportul „Mihail Kogălniceanu” din Constanța. De la Iași, în sezonul estival anterior, au mai fost curse Iași- Hurghada (Egipt), Iași- Enfidha (Tunisia), Iași- Heraklion (Grecia) și Iași- Antalya (Turcia).

De la Aeroportul Iași mai circulă doar două curse în perioada stării de alertă

În perioada stării de alertă, zborurile de pe Aeroportul Internațional Iași sunt suspendate spre majoritatea țărilor din Europa. De pe aerogara ieșeană mai zboară acum doar două curse, una internă și una externă. Compania TAROM operează din Capitala Moldovei doar ruta Iași- Otopeni cu o frecvență zilnică. Compania Wizz Air operează zborul Iași- Billund (Danemarca) cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. Această cursă tur- retur este operată în zilele de miercuri și duminică. Cursa spre Billund a fost singura care nu a fost închisă de la debutul pandemiei de COVID-19, Danemarca fiind țară inclusă în zona galbenă.

Până pe 16 iunie, zborurile comerciale de la Aeroportul Iași sunt suspendate

Starea de alertă cauzată de pandemia de COVID-19 a făcut ca zborurile comerciale de pe Aeroportul Iași să rămână suspendate. Cursele operate de Wizz Air, Blue Air sau Austrian Airlines vor putea fi redeschise după data de 16 iunie cel mai probabil. Pasagerii care aveau bilete luate înainte de data de 16 iunie își pot primi banii înapoi sau pot face rezervare pentru o altă dată.

„Autoritățile centrale au suspendat zborurile comerciale înspre și dinspre România pe toată perioada stării de alertă. Asta înseamnă că până pe 16 iunie, de pe Aeroportul Iași vor circula avioanele de pe ruta Iași- București și Iași- Billund. Sperăm ca după ridicarea stării de alertă, majoritatea destinațiilor să fie operabile. În luna iunie, majoritatea țărilor europene spre care avem legătură directă ridică restricțiile de la vamă „, a mai spus Cătălin Bulgariu.

Adauga un comentariu