Culinar

Tartă cu afine, un desert dulce-acrișor irezistibil. Rețeta simplă pentru o tartă delicioasă

Publicat: 23 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tartă cu afine un desert dulce-acrișor irezistibil. Rețeta simplă pentru o tartă delicioasă
Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul și savoarea unui desert dulce-acrișor făcut acasă, putem pregăti o delicioasă tartă cu afine.

Savuroasa tartă cu afine este un desert dulce-acrișor irezistibil. Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul unui desert aromat și pufos, ideală este delicioasa tartă cu afine. Aceasta este ușor de preparat, avem nevoie de puține ingrediente și de un plus de imaginație pentru a obține un desert spectaculos. Iată rețeta simplă pentru o tartă delicioasă.

Tartă cu afine, un desert dulce-acrișor pe placul tuturor

Când vine vorba de savuroasele tarte făcute acasă, rețetele sunt diverse și spectaculoase. De la delicioasa tartă cu mere caramelizate până la delicioasa tartă cu spanac și brânză, ideală în sezonul de primăvară, toate sunt pe placul celor de la masă. Fie pregătim o tartă cu fructe, fie una cu brânză sărată, gustul și aromele deosebite fac din acest preparat culinar un adevărat spectacol gastronomic.

Pentru iubitorii de deserturi făcute acasă, dar și pentru cei care adoră gustul dulce-acrișor, ideală este tarta cu afine. Afinele sunt o sursă bogată de vitamine, iar dacă le folosim la pregătirea unei tarte, vom obține nu numai un desert gustos, ci și unul sănătos și hrănitor.

Tarta cu afine este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert ce va fi apreciat de cei de la masă. Putem pregăti o tartă cu afine și pentru mesele festive sau pentru masa de Paști, fiind un desert inedit și aromat.

Cum să pregătești acasă o tartă delicioasă

Pentru aromata și gustoasa tartă cu afine avem nevoie de 125 g de unt, 1 gălbenuș, apă, 300 g de făină și puțină sare, ingrediente necesare pentru blat.

Pentru cremă vom folosi 500 g de brânză, 3 linguri de zahăr, 3 ouă, 1 plic budincă de vanilie, 100 g smântână și 1 esență de vanilie, iar pentru decor vom avea nevoie de 100 g de afine proaspete sau congelate.

Mai întâi se pune făina într-un vas mare, apoi se adaugă untul tăiat cubulețe. Se adaugă ulterior gălbenușul de ou, apa, praful de sare și se amestecă până când se obține un aluat omogen, pufos și elastic. Se pune la frigider timp de 30 de minute.

Între timp se pregătește crema pentru tartă. Se amestecă brânza împreună cu zahărul, praful de budincă, smântâna, gălbenușurile, esența de vanilie, apoi se adaugă și albușurile bătute spumă.

Într-o formă de tartă se întinde aluatul și se îmbracă și pereții acesteia cu aluat. Se toarnă crema de brânză, se nivelează apoi se pune la cuptor timp de 30 de minute. La final, delicioasa tartă se decorează cu afine proaspete sau congelate. Pentru un plus de savoare se poate pune deasupra peste afinele dulci-acrișoare și puțin zahăr pudră.

Cu siguranță, delicioasa tartă cu afine va fi gustoasă și aromată, iar aspectul va fi unul inedit. Acest desert va fi apreciat de cei de la masă, fiind irezistibil și de neuitat. Pentru iubitorii de deserturi de casă, ideale sunt și cornulețele în două culori, fragede și aromate.

Atunci când vrem să ne bucurăm de gustul și savoarea unui desert dulce-acrișor făcut acasă, putem pregăti o delicioasă tartă cu afine. Aceasta este ușor de făcut, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri și vom folosi arome și ingrediente inedite, vom obține un preparat culinar de neuitat.


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu