Culinar

Tartă cu ficat de miel – Preparat gustos pe masa pascală

Publicat: 17 mart. 2021
farfurie cu o felie de tarta cu ficat de miel
Umplutura pentru tartă se prepară din ficat de miel și ficat de pasăre, ambii fierți în prealabil

Meniul de Paşti trebuie să fie consistent, cu tot felul de bunătăţi, cu care să-ţi impresionezi musafirii. În afară de drob de miel, pască fără aluat şi ouă roşii, pe masă e bine să găseşti loc şi pentru o tartă cu ficat de miel.

Nu te speria de lista ingrediente. Modul de preparare este mult mai accesibil decât crezi. Pentru tarta cu ficat de miel scoate pe masă şi o sticlă de vin roşu. Se potrivesc de minune. Spor la gătit şi poftă bună!

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g făină
  • praf de copt
  • 2 ouă
  • 100 g margarină
  • 150 g iaurt
  • sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g ficat de miel
  • 400 g ficat de pasăre
  • 200 g cașcaval
  • 2 ouă
  • 3 cepe
  • 100 ml ulei
  • semințe de pin
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Mai întâi trebuie să pregăteşti aluatul. Freacă bine untul cu 2 ouă şi cu o linguriţă de sare. Încorporează untul, omogenizează şi adaugă şi făina, amestecată în prealabil cu praful de copt. Frământă bine şi lasă 20 de minute la rece. Ori bagi bolul în frigider, ori îl scoţi pe verandă sau în balcon, unde temperatura e scăzută.

Cât timp stă aluatul la rece, spală ficăţeii de pasăre şi ficatul de miel. Pune-i apoi la fiert. După aceea scurge-i de apă și lasă-i la răcit. Când sunt gata, dă-i prin maşina de tocat carne. Curăță, cojeşte şi toacă ceapa. Căleşte-o în puţin ulei, cât să se rumenească. Pune peste ea amestecul de ficat şi 2 ouă. Amestecă pentru omogenizare. Potriveşte apoi de sare şi piper.

Adu aluatul de la rece. Unge cu puţin unt o tavă de tartă. Întinde aluatul pe masă, ca să obţii o foaie mai subţire. Transfer-o în tavă. Pune umplutură peste ea, apoi presară seminţele de pin şi caşcavalul ras.
Bagă tava cu această tartă cu ficat de miel în cuptorul încins la 170 de grade Celsius, pentru circa 30-35 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra.
Serveşte o felie de tartă cu muguri de soia.





Adauga un comentariu