Culinar

Tartă cu zmeură, un desert de vară gustos și aromat. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri

Publicat: 06 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tartă cu zmeură un desert de vară gustos și aromat. Rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri
Savuroasa tartă cu zmeură este ideală la mesele festive, fiind un desert gustos și ușor de făcut acasă.

Atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă, ideală este savuroasa tartă cu zmeură, un desert de vară gustos și aromat. Această tartă delicioasă este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final vom obține un desert dulce-acrișor irezistibil. Iată rețeta cu care îi vei cuceri pe musafiri.

Tartă cu zmeură, un desert de vară delicios

Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. De la savuroasele tarte cu fructe până la prăjituri festive de casă, toate sunt preferatele multora dintre noi, iar rețetele sunt diverse, spectaculoase și pot fi adaptate după preferințe. Gustoasa tartă cu zmeură este ușor de făcut acasă, iar pe lângă aromele inedite, ne vom încânta papilele gustative cu un desert sănătos și gustos.

Tarta cu zmeură poate fi pregătită și pentru mesele aniversare alături de alte deserturi pufoase și delicioase. Dacă vrem să ne bucurăm de gustul unui desert irezistibil, care să ne amintească de vremea copilăriei, ideali sunt papanașii la cuptor, făcuți după rețeta de odinioară a bunicii. De asemenea, în sezonul cald putem face foarte ușor acasă un tort profiterol, un desert răcoritor și savuros.

Pentru a pregăti o tartă delicioasă cu zmeură avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un desert aromat și gustos.

Rețetele de tartă sunt diverse și pe placul multora dintre noi. În sezonul cald, putem pregăti un desert savuros cu fructe precum o gustoasă tartă cu vișine. Acest desert dulce-acrișor este preferat de cei mici, iar blatul pufos, armele inedite și gustul deosebit îi vor cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

Rețeta cu care îi vei impresiona pe musafiri

Pentru a pregăti acasă o delicioasă tartă cu zmeură avem nevoie de 400 g de zmeură, 500 g de făină, 75 g de margarină, 300 g de zahăr, 3 ouă, 1 linguriță de praf de copt, 1 linguriță de sare, 300 ml de smântână și esență de vanilie.

Se spală foarte bine zmeura și se lasă la scurs. Într-un bol se pune făina, apoi se adaugă praful de copt, sarea și zahărul și se amestecă foarte bine până când se obține o compoziție omogenă. Se adaugă ulterior untul moale și un gălbenuș apoi se amestecă din nou.

Într-un alt bol se pune smântâna apoi se adaugă 1 lingură de făină, zahăr, albușul de ou și vanilia, apoi se amestecă foarte bine.

După aceea se întinde aluatul într-o foaie subțire și se așază într-o tavă de copt tapetată cu unt. Se înțeapă aluatul în câteva locuri și se dă la cuptor timp de 10-15 minute. Când aluatul de tartă este gata, se scoate tava din cuptor, se pune deasupra compoziția de smântână apoi se adaugă zmeura în strat uniform. Se pune din nou tava la cuptor și se lasă timp de 20 de minute.

La final, se scoate din cuptor gustoasa tartă cu zmeură și se lasă la răcit. După aceea se pune la frigider timp de câteva ore, apoi se feliază și se servește ori de câte ori dorim. Cu siguranță vom obține un desert de casă dulce-acrișor irezistibil și apreciat de toți cei de la masă.

Pe lângă delicioasa tartă cu zmeură, putem pregăti cu aceste fructe și câteva brioșe pufoase și aromate. De exemplu, brioșele cu afine sunt pe placul multora dintre noi, fiind un desert aromat și extrem de gustos.

Savuroasa tartă cu zmeură este ideală la mesele festive, fiind un desert gustos și ușor de făcut acasă. Dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține o tartă delicioasă.

Adauga un comentariu