Culinar

Tarta dulce-acrişoară – Prăjitură cu fructe de pădure

Publicat: 01 mai 2020

Iată cum se prepară tarta cu fructe de pădure:

Ingrediente (8 porții):

150 g griș 50 g
făină 200 g
brânză de vaci 100 g
unt 150 g
zahăr 400 g
dulceață de fructe de pădure
4 ouă

Mod de preparare:

Se pune laptele la fiert. Când clocotește se pune grișul în ploaie. Se amestecă energic și se lasă să fiarbă pe foc mic, pentru 10 minute. După ce s-a răcit se adaugă compoziției: untul moale, brânza de vaci, făina, gălbenușurile și jumătate din cantitatea de dulceață. Se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor, prin răsturnare.

Se pune compoziția într-o formă unsă cu unt și se coace 45 minute la foc moderat. Se servește fierbinte, cu dulceață de fructe de pădure.





Adauga un comentariu