Local

Tatuaj vechi de 50 de ani, îndepărtat la un salon din Iași! Care este povestea din spatele „greșelii” de la 15 ani – VIDEO

Publicat: 18 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tatuaj vechi de 50 de ani îndepărtat la un salon din Iași Care este povestea din spatele greșelii de la 15 ani  VIDEO
Andrei Ezariu a oferit cadou procedura de îndepărtare a tatuajului

Singurul salon din Iași ce are aparat de îndepărtare cu laser a ajutat un bărbat să scape de un tatuaj vechi de 50 de ani. Bărbatul a suferit toată viața din pricina „greșelii“ făcute la 15 ani. Impresionat de povestea bărbatului, administratorul salonului, Andrei Ezariu, i-a făcut cadou bărbatului procedura de îndepărtare cu laser, care este destul de simplă și rapidă.

Dragostea adolescentină împinge tinerii spre lucruri nu tocmai calculate. Așa a fost și în cazul bărbatului care a reușit, într-un final, să scape de un tatuaj vechi de 50 de ani.

Acesta a fost judecat aspru de oamenii ce au trăit în vremurile în care un tatuaj la vedere te transforma direct într-un „pușcăriaș”.

Un tatuaj vechi de 50 de ani, cu o poveste în spate

Clientul Oby Ink a venit la sediul salonului cu un tatuaj făcut în 1972. Acesta i-a povestit lui Andrei Ezariu că a făcut tatuajul pe vremea când avea 15 ani și era îndrăgostit. Tatuajul a fost socotit o greșeală, mai târziu, în viață, când oamenii din timpurile regimului comunist au judecat gestul bărbatului.

„Tatuajul a fost semnul unei iubiri copilărești, făcut la vârsta de doar 15 ani, undeva în 1972. Cel mai probabil, în momentul în care a fost făcut tatuajul, acesta merita păstrat pe viață, dar, cu timpul, s-a dovedit a fi doar o mare greșeală. Trăind în perioada comunistă, iar tatuajul fiind într-o zona expusă, era inevitabil să nu se confrunte cu anumite probleme și porecle în viața de zi cu zi. Din spusele lui reiese că toată viața și-a dorit să îndepărteze tatuajul din cauza atenției și întrebărilor pe care le-a atras atât în instituții publice, cât și în căutarea unui loc de muncă”, a povestit Andrei Ezariu, administratorul salonului amintit.

Andrei Ezariu a fost impresionat de povestea bărbatului, motiv pentru care i-a oferit cadou procedura de îndepărtare cu laser, sub condiția ca acesta să vină la toate cele 3 ședințe obligatorii.

„Deseori, mă regăsesc în poveștile pe care, inevitabil, le aud în salon. Fiind crescut într-o familie foarte modestă, înțeleg cum, de multe ori, salariile sau pensiile oamenilor nu sunt suficiente pentru a acoperi costurile multor proceduri. Sunt conștient că procedura cu laser este costisitoare și, din cauza asta, mă ofer și îmi face plăcere să pot ajuta oamenii care au nevoie, necerând nimic în schimb, decât seriozitatea de a duce procedura până la capăt”, completează Andrei Ezariu.

Procedura de îndepărtare cu laser

Fiind singurul salon din Iași care dispune de aparatură de îndepărtare cu laser, administratorul acestuia explică oricui ce presupune această procedură. Cu toate că este fără ace, încă există un grad de durere și este foarte important să se respecte regulile de protecție a zonei în care s-a intervenit.

„Procedura cu laser implică o durere suportabilă, o durere care este percepută diferit de la om la om. Într-adevăr, îndepărtarea unui tatuaj implică un coeficient mai ridicat de durere decât în cazul facerii tatuajului. Dar acest lucru este compensat de faptul că procedura cu laser durează foarte puțin, în medie, aproximativ 30 de secunde. Zona care a fost supusă procedurii cu laser este sensibilă pentru aproximativ 2 săptămâni. În această perioadă, zona trebuie ferită de soare, solar și tot ce implică temperaturi ridicate. De asemenea, zona trebuie curățată cu foarte mare atenție”, explică Andrei Ezariu.

Pentru îndepărtare sunt necesare minimum 3 ședințe, iar în funcție de tatuaj și dimensiunile acestuia se calculează câte ședințe trebuie realizate. În cazul bărbatului cu un tatuaj atât de vechi și redus ca dimensiuni, nu va fi nevoie de o a patra. Bărbatul a venit la salon după ce a aflat de la cunoștințe și de pe site-urile de socializare de procedura cu laser. Acest lucru îl determină pe Andrei Ezariu să spună că este nevoie ca oamenii să știe despre procedură.

„El a fost informat de mai mulți oameni despre existența unui astfel de laser de îndepărtare a tatuajelor, iar prin intermediul rețelelor de socializare a aflat că, în cadrul salonului nostru, există un astfel de laser. Este important ca oamenii să fie familiarizați cu existența unei astfel de proceduri, să știe că aceste discriminări, porecle și orice fel de probleme întâlnite, din cauza unei greșeli copilărești, pot fi rezolvate în cadrul salonului nostru”, a declarat Andrei Ezariu.

Astfel, bărbatul care s-a adresat salonului, cu un tatuaj vechi de 50 de ani, va scăpa, la vârsta de 65 de ani, de povara pe care a purtat-o de la 15 ani.

Adauga un comentariu