Actualitate

Taxa pe gaze naturale din Germania nu poate fi impusă. Cetățenii au scăpat de incă o majorare

Publicat: 04 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Taxa pe gaze naturale din Germania nu poate fi impusă. Cetățenii au scăpat de incă o majorare
Taxa pe gaze naturale din Germania va fi amânată

Guvernul a decis că în Germania nu poate fi impusă celebra taxă pe gaze naturale. Asta în condiţiile în care taxa era aplicabilă tuturor cetățenilor. Taxa va fi modificată odată la trei luni pentru a se ajusta la prețul gazelor naturale.

Germania este puternic lovită de sancțiunile impuse Rusiei, iar o statistică anunța că prețul la gaze naturale s-a triplat în doar un singur an.

Taxa pe gaze naturale nu poate fi pusă în aplicare în Germania

Taxa pe gaze naturale în Germania trebuie să fie impusă printr-o lege, anunță oficialii. Decizia nu poate fi luată de către Guvern pentru că o astfel de taxă ar însemna modificarea contractelor fixe pe care unii nemți le au cu companiile de livrare de gaze naturale. Așadar, există o discuţie de fond în presa germană și în spaţiul public referitor la această taxare. Legea privind securitatea energetică va fi modificată în septembrie, explică oficialii.

Taxa pe gaze naturale va intra în vigoare din octombrie și va fi un instrument folosit pentru colectarea de fonduri de la toți cetățenii care consumă gaze naturale. Interesant este faptul că măsura este gândită pentru a sprijini importatorii de gaze.

Unele surse arată faptul că decizia guvernului este cea de a ajusta suprataxa cel puțin odată la trei luni ca să poată reflecta modificările survenite la gaze naturale. Toată această politică de suprataxare este drept consecință la restricțiile pe care Germania le-a impus Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina. În plan politic și social, Germania stă pe un butoi de pulbere pentru că nemții, care sunt obișnuit cu un confort ridicat, sunt aşteptaţi să iasă să protesteze. Mai ales în condiţiile în care autoritățile le-au recomandat să se spele mai repede pentru a nu face risipă de apă sau de gaze naturale.

Prețul la gaze naturale din Germania s-a triplat într-un singur an

Germania pare să fie cea mai lovită țară europeană de faptul că Rusia, prin colosul său Gazprom, a limitat exporturile către țară. Economia nemțească este dependentă de gazele naturale din Germania, iar dacă acestea vor dispărea în totalitate, țara intră în colaps. Din cauza fluxului tot mai mic de gaze naturale, acest produs a devenit mai scump, iar utilizatorii casnici plătesc de trei ori mai mult ca în urmă cu un singur an de zile.

La polul opus este Ungaria care are cel mai mic preț din Uniunea Europeană la energie. Guvernul maghiar a decis să intervină pe piața din profil incă din 2013, moment cheie care a dus la o stabilitate economică. În altă ordine de idei, sunt și alte țări care se confruntă cu situații dificile. De exemplu în Franța iei amendă dacă ții ușa magazinului deschisă în moment ce aerul condiționat funcționează. În concluzie, taxa pe gaze naturale din Germania va fi pusă în practică începând din octombrie, urmând, cel mai probabil, să declanșeze o întreagă revoltă în rândul nemților.

Adauga un comentariu