Local

Te-ai întrebat vreodată ce fluiere folosesc polițiștii locali din Iași? Sunt aduse din Canada, de la cea mai mare companie din lume. Iată cât costă unul – FOTO

Publicat: 24 mai 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
Te-ai întrebat vreodată ce fluiere folosesc polițiștii locali din Iași Sunt aduse din Canada de la cea mai mare companie din lume. Iată cât costă unul - FOTO
Modelul deținut de polițiști este folosit și de arbitri în competițiile sportive

Polițiștii locali din Iași folosesc fluiere fabricate în Canada, fiind aduse de la cea mai mare companie din domeniu. Deși sunt de mici dimensiuni și din plastic, acestea sunt extrem de puternice și sunt folosite doar în anumite situații

Polițiștii locali au în dotare modelul Pearl de la FOX40, care este fabricat din plastic de culoare neagră. Deși le auzim aproape zilnic, în special în trafic, fluierele sunt folosite într-un anumit mod în funcție de situația în care se află agentul.

Polițiștii locali din Iași folosesc fluiere din Canada

Polițiștii locali din Iași primesc de la instituție tot ce au nevoie pentru buna desfășurare a activității. Unul dintre cele mai folosite lucruri din echipamentul unui agent este fluierul. Toți cei 250 de polițiști au primit câte două fluiere, pentru a atenționa cetățenii în situațiile în care este nevoie. Acestea sunt produse în Canada, de la cea mai mare companie din domeniu, FOX40. Polițiștii locali din Iași au modelul FOX 40 Pearl, făcut dintr-un plastic rezistent, de culoare neagră. Un astfel de model costă în jur de 30 de lei.

„Fiecare polițist are în dotare tot ce are nevoie. Au primit inclusiv fluiere, iar în funcție de cât sunt folosite, pot fi înlocuite. Nu avem un număr exact, ele sunt comandate și în funcție de nevoie sunt distribuite. În momentul de față, la Poliția Locală Iași sunt 250 de polițiști, dintr-un personal de total de 298 de angajați”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

Agenții trebuie să folosească fluierele cu grijă

Deși cetățenii au impresia că fluierăturile polițiștilor sunt în mod aleatoriu, de fapt sunt în funcție de situație. Agenții care coordonează traficul folosesc cel mai des instrumentul, însă nu sunt obligați să îl utilizeze. Polițistul trebuie să fluiere doar în anumite situații, pentru a atrage atenția oamenilor. Pentru a atenționa persoanele este suficient un fluierat scurt, însă într-o intersecția aglomerată este necesar să fie mult mai intens. Deși sunt mici, fluiere sunt extrem de puternice și nu trebuie să fie folosite lângă alte persoane.

„Am primit de la magazie câte două fluiere, dar dacă se strică vreunul, putem să cerem altul în schimb. Sunt extrem de bune, pentru fluidizare sunt modelul fără bilă, sunt mai potrivite. Se utilizează fluierul doar dacă este nevoie, nu se face abuz, chiar dacă ești situat pe partea carosabilă, trebuie să fie un motiv justificat să îl folosești. Sunt făcute din plastic foarte rezistent, dar sunt foarte stridente, au un sunet puternic, nu este recomandat să îl folosești când ești lângă altă persoană”, a precizat un agent de la Poliția Locală Iași.

Fluierele polițiștilor locali din Iași sunt auzite peste tot în oraș, însă fiecare sunet are o însemnătate diferită.

Comentarii
Adauga un comentariu