Actualitate

Teapa, fraierilor! Un dezvoltator imobiliar a vandut apartamente in stare jalnica la Bohemian Residence! Cand au batut in tavan si-au dat seama ca pierderea este de 42.000 euro – GALERIE FOTO

Publicat: 01 iun. 2018

@ S-a trezit cu tavanul crapat dupa ce a dat 42 mii de euro pe un apartament @ A sesizat toate autoritatile, dar crede ca va ajunge in instanta @ "Pana acum in pod nu exista aerisire, dupa atatia ani. Au venit si fara aprobarea mea, au intrat in sarpanta. Luminatorul acum l-au montat, iar cele doua aerisiri tot acum. De fapt este o mansarda. Te trezesti cu tavanul in cap cand e lumea mai frumoasa", a povestit Nicu @ Dezvoltatorul Claudiu Oanea se simte santajat @ "E un nesimtit, are nevoie de bani, vrea sa ma santajeze. Trebuia sa vada (legat de planseul de gips carton), asa e proiectul: parter, doua etaje plus mansarda. Acoperisul este prins foarte bine. Mai este cate un surub pe langa, dar este prins. Nu se scoate pentru ca ramane gaura", a declarat Oanea @  "Din considerente strict financiare, dezvoltatorul a optat pentru structura simpla, chiar daca aceasta este mai putin rezistenta", arata inspectorii ISC @ Afaceristul are autorizatie sa construiasca un hotel cu 7 etaje pe Aleea Sadoveanu

Un iesean sustine ca a facut cea mai proasta afacere a vietii. Impreuna cu sotia a accesat Programul Prima Casa pentru a incepe o noua viata. Au facut rost de 42 mii de euro si au cumparat un apartament in Valea Lupului, unde s-a construit ansamblul Bohemian Residence, format din sase blocuri cu parter, doua etaje si mansarda.

Nicu a cumparat apartamentul in 2015 de la dezvoltatorul Claudiu Sever Oanea, cel care controleaza firma de constructii Relativ Impact SRL. Numele societatii este profetic, deoarece calitatea lucrarilor este relativa.

Pe scurt, Nicu s-a trezit cu tavanul crapat, avand neplacuta surpriza sa constate ca planseul era construit din placi de gips carton. Acum, tavanul fisurat a scos la suprafata mai multe nereguli. Respectivul planseu lasa impresia ca a fost amenajat un apartament conform standardelor. Dar, deasupra, a fost construita o sarpanta de care ar beneficia toti proprietarii din bloc. Nicu a facut reclamatii la Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) Iasi, care a obligat constructorul sa remedieze situatia.

Pe data de 21 mai echipele de muncitori s-au prezentat la imobilul C4, de pe strada Nufarului nr.5. "Sunt fisuri in toata casa. Am cerut sa repare. Pana acum in pod nu exista aerisire, dupa atatia ani. Au venit si fara aprobarea mea si au intrat in sarpanta. Luminatorul acum l-au montat, iar cele doua aerisiri tot acum. De fapt este o mansarda. Te trezesti cu tavanul in cap cand e lumea mai frumoasa", a povestit Nicu.

Reporterii BZI s-au prezentat la fata locului pentru a constata deficientele reclamate de proprietar. Intr-adevar, lucrarea este de mantuiala. Tabla de pe acoperis a fost prinsa in suruburi infiletate la intamplare, fara sa existe o priza cu grinda. Si luminatorul prezinta improvizatii. Proprietarul se teme cel mai mult de infiltratiile care vor aparea dupa prima ploaie.

"Uitati ce siguranta este cu aceasta podea din pod. Trebuie sa mergi pe grinzi ca sa nu te trezesti cazand in gol", a mai spus Nicu. Acesta crede ca singura solutie este sa actioneze dezvoltatorul in instanta. Doreste ca apartamentul sa fie reparat conform standardelor.   

Autoritatile au confirmat teapa

Conform unui control realizat de Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) Iasi, s-au constat o serie de deficiente. "In urma controlului efectuat s-au constatat urmatoarele: tavanul prezinta fisuri sau pete de umezeala, iar din documentatia proiectului rezulta ca este realizat din material lemnos. Cuiele din tigla metalica nu au putut prinde scandura si ca atare se pot desprinde, folia de polietilena este rupta pe alocuri si s-a folosit si material lemnos rezultat din decofrari", se arata in raportul ISC.

Autoritatile au cerut ca remedierile sa fie realizate pana pe data de 31 mai. Insa, cerintele nu a fost respectate. Completarile prezente in raport sunt mai mult decat edificatoare.

"Cu privire la structura de rezistenta a tavanului de rigips care nu este sigura, podul apartamentului este efectuat dintr-un singur rand de scandura de circa 2 centimetri refolosita in constructie la cofraje, materiale necorespunzatoare sigurantei in constructii, iar vata de sticla folosita are dimensiuni de doar 10 centimetri si nu este ignifuga, ceea ce creste riscul la incendiu. Din considerente strict financiare, dezvoltatorul a optat pentru structura simpla, chiar daca aceasta este mai putin rezistenta", arata inspectorii ISC.

Oanea: "Este un nesimtit"

Contactat telefonic, Claudiu Oanea a precizat ca este dispus sa se judece cu clientul. Acesta considera ca a construit conform proiectului. "Podul nu este al lui. Nu este nici circulabil. Daca vor sa foloseasca podul, trebuie sa ceara acordul asociatiei. Aerisirile nu trebuie puse. Le-am pus eu din proprie initiativa. E un nesimtit, are nevoie de bani, vrea sa ma santajeze. Trebui sa vada (legat de planseul de gips carton), asa e proiectul: parter, doua etaje plus mansarda. Acoperisul este prins foarte bine. Mai este cate un surub pe langa, dar este prins. Nu se scoate pentru ca ramane gaura", a declarat Oanea. Acesta sutine ca este dipus sa se judece in instanta, considerand ca are toate dovezile care i-ar putea aduce castig de cauza.

Face hotel pe Aleea Sadoveanu

Prin societatea Relativ Impact SRL, Oanea a reusit sa obtina anul trecut o autorizatie de construire pe Aleea Sadoveanu, municipiul Iasi, pentru edificarea unui hotel care, conform Planului Urbanistic Zonal, are un regim de inaltime de S+P+7. Terenul studiat are o suprafata de 2.692 metri patrati.

Conform autorizatiei, vor fi realizate 118 locuri de parcare subterane si 46 supraterane. Intrebat despre acest proiect, Oanea a devenit agitat. "Ce va intereseaza ce fac eu?", a spus dezvoltatorul Oanea, venit de pe meleagurile Botosaniului.

Conform datelor financiare, in 2016, situatia firmei nu era tocmai buna, cifra de afaceri fiind de 1.100 lei, cu pierderi inregistrate. Insa, in 2014, afacerile mergeau cand cifra de afaceri era de 5,1 milioane lei si profit de 1,4 milioane lei, cu un singur angajat. In firma mai apare un asociat, in persoana Rozalia Lupascu.

Comentarii
 • Pur si simplu imi lumineaza ziua cand citesc cate un articol din asta.Exista inca imbecili care dau o caruta de bani pe un apartament intr-un sat?Exista!!!Cu bani grei isi platesc privilegiul de a admira de la fereastra chichinetei piscinele vecinilor,gradinile cu flori,ba chiar pot adulmeca si gratarele—din orice directie.Cum te poti muta la bloc in sat?Invidiosii te barfesc ca stai in cartier de lux si tu nu ai apa seara.Chiar,cat mai e roboru???

  • Tarlane, tu sigur stai intr-un jeg de apartament de prin Tatarasi sau ceva asemanator, iti pute canalizarea, ai igrasie si vecini care dau cu bormasina cind vor si speri din tot sufletul sa le mearga si altora cum iti merge tie. Am impresia chiar ca stai cu ma-ta si astepti sa moara baba ca sa fii proprietar. Am ghicit, nu?

   • Nu,maistre,iaca ca ai dat in bara. Am plecat din apartamentu ala. Am luat 400 mp cu o casa 10×10 si am facut paradis la borac. Am chiar si loc de parcare la Logan. Am facut credit pe trijdeani. Fumeia e extaziata ca ii cresc capsunile si ii infloreste lavanda. Baba, da, a facut hate destul, boracul se resimte inca. Sper sa il institutionalizam.

 • Dezvoltatorul face bani din acest bisnis.E legal.El finanteaza,nu construieste.Se face o receptie a lucrarii,semnata de toti cei implicati.Dupa aia degeaba critici.Si 42.000 nu e marea suma.Vezi fraierii care isi iau cu 75.000 casa umeda si dau 500-600 lei lunar pe gaz plus dezumidificator, dar tot respira spori de la igrasia pe care nu o vad. Cu curte mica unde nu incape nici duba cu mobila, dar pentru care fac credit 30 de ani.Cu instalatii sanitare cu coturi la 90 care favorizeaza nisipul si calcarul. Cu scari inegale. Cu racorduri aeriene. Nu e vinovat dezvoltatorul ci fraierul care cere sa cumpere fara sa stie ce ia.

 • El este omul cu banii, dezvoltatorul. Nu constructorul. Daca acea construcție este greșită tehnic, atunci este un lanț întreg de oameni care au călcat în picioare deontologia. Nu știu cum sunt construcțiile din Valea Lupului însă știu din surse sigure că în Copou a lucrat cu niste profesioniști, iar proiectanții l-au verificat și în trei litere.

  • Cine ??? Tanti Jo-Nella patroana de la Anul si carlanul, supusa sotie a Negrului Dansator asociat cu Obeza inspectoare ? Unde fac aia treaba buna ? Ea, cu bac-ul luat pe la spate, el, presul si batista lui Gigi, scapat pe semnalul de alarma de mana Legii. Hai sa fim seriosi. Oanea e N.A.S.A si nici nu sta prin Aviatiei ca amaratul ala. Nu Oanea isi alege clientii, ci ei il aleg pe el.

 • Daca articolul este corect scris si informatiile sunt corecte, cred ca nu putem vorbi de un dezvoltator imobiliar, ci de un escroc.
  Si nu mai comentati aiurea: dezvoltatorul este proprietarul imobilului si are obligatii fata de cumparator. Cat despre minciuna acestuia: ca podul este proprietatea asociatiei, hai ca am ras…, ca legea spune clar ca este proprietate comuna, adica al tuturor proprietarilor din imobil, iar in instanta, daca judecatorul respecta legea, sigur pierde procesul. Chiar am sa urmaresc speta…

  • Neaparat sa faci asta,domnu avocat.Sa nu cumva sa se piarda speta.Poate ii si sugerezi(e bine si in scris)judecatorului sa respecte legea.Cat despre clientul cu apartamentul de lux in zona de lux a satului de lux,numai de bine.Daca rigipsul nu e patat,nu-s infiltratii.Poate sa dea apartamentul la vanzare.Prosti se gasesc.

 • Eu il cunosc bine pe Claudiu. A terminat facultatea de matematica, este deci, un tip inteligent, educat si nu un ”taranoi” cum zic altii (eu as da in judecata ziarul pentru poza cu paharul in mana, probabil facuta la un eveniment- eu stiu ca el nu bea) Pot sa afirm, in cunostinta de cauza, ca el este, din cei care au investit la Valea Lupului (si care montau doar jumatate din fierul beton din proiect), cel mai corect si asumat. Acuma, la lipsa de forta de munca, s-o mai fi nimerit prin echipele cu care el are contract si vreo doi ciobani, dar asta e cu totul alta poveste.

 • Nu e adevărat. Eu am lucrat pe șantier la domnul Claudiu in Copou și pot spune că nu e țărănoi ci un om foarte respectuos. Și nici nu putea să facă vreo mișcare chiar daca ar fi vrut. Bai sunteți nebuni? A avut cel mai al dracului proiectant pe care l-am văzut. Ne ținea cu betonul la poarta până când nu făceam cum îi plăcea lui. La fundații ne-a pus să scoatem 20 de tone de fier și să-l punem la loc așa cum era în proiect. Crezi că îndrăznea careva să facă prostii la cat era ăla de nebun?

 • wai cine il stie p Claudiu stie ca e baiat fin.. 😉 nu se incurca cu toti fraerii.. 😉 iar pt smiorcaitul cu plangerile si cu presa.. 😉 stai linistit agitatule.. 😉 vine scadenta.. 😉 ca nu stii si nu vrei sa vorbesti omeneste cu omul, tu urli si ameninti.. 😉

  • Sa nu recurgem la asemenea limbaj. Blocul a avut proiect, avizat, aprobat, verificari in cursul executiei si receptia finala plus intabulare, unde se verifica fiecare detaliu de executie cu proiectul in mana. Dupa aia contactezi dezvoltatorul si te rogi de el sa iti dea privilegiul sa cumperi un apartament la bloc, in sat, contra o caruta de bani. Nu te obliga nimeni. Doar vezi ce si unde cumperi. Sa vii dupa cativa ani si sa te plangi ca ai rigips la tavan e aiurea. Alea sunt ferestre ? Asa mici ? Camere de 8 mp la banii astia ? Nu i-a bagat nimeni mana in buzunar, blocul e facut pentru integrarea cotelor de imigranti din UE. Tu ai platit sa stai acolo.

 • Singurile comentarii pertinente probabil postate de acelas om sun nume diferite sant ,,Rad, ma bucur si ma-nveselesc ; si ,,
  Hipsterul vizat ; reflecta adevarul ,realitatea restul …. ,,Mandria si prostia se platesc..

 • Trebuie sa fii naiv sau iresponsabil sa cumperi de la speculantii imobiliari. Ca ei isi spun „dezvoltatori” e chestie de marketing, nu are legatura cu adevarul. Cine nu-i bogat, dar gandeste sistematic, alege una din variantele: 1. Cumpara un apartament intr-un bloc construit intre 1979 si 1989. Ai protectie antiseismica, ai si spatiu verde in jurul blocului, iar blocurile au suficient spatiu intre ele. 2. Se asociaza cu cativa amici, cumpara un teren, angajeaza un constructor si isi fac un blocusor P+2+M, cu spatiu verde si locuri de parcare. E varianta cea mai ieftina. Singurul dezavantaj este pozitia. 3. Daca ai trecut de 50 de ani, ai copii mari si esti genul care nu se sperie de noroi, poti sa iti faci casa in sat, la drum public, cu numar la poarta. In nici un caz pe un deal de unde ai „o priveliste magnifica asupra orasului”. Ce faci cu apartamentul din oras? Il dai copiilor.

  • Si daca ai vreo 40 de ani, ea nu lucreaza, stai in 2 imputite de camere la bloc unde vecinii sunt dj manelisti si isi sufla nasul de la balcon pe loganul tau de ITist ? Unde boracul isteric nu isi poate face linistit somnul de frumusete ? Unde Babette vine zilnic si controleaza petele pe asternut si troacele din chiuveta ? De nu poti iesi in lume cu rāgātorul, nu mai zic de mers la mare sau la munte? Sau la vreun protest… Care e varianta 4 ?

   • La fel cum solutia unei ecuatii cu derivate partiale este decisa de conditiile pe frontiera, solutiile de viata sunt decise de conditiile existentiale. In cazul tau, solutia este sa mergi la biblioteca, sa imprumuti cartile lui Marc Aureliu si Seneca, si sa le citesti. Ajuta.

    • Mai frate ma dai gata cu atatea chestii. Eu sunt doar un it-ist cu un logan, un borac si un credir pe 30 de ani. Femeia se uita doar la filme cu cafteli. Ce mai iei cu chestii culte. Da solutia, imigram sau nu en france ?

  • waleeiii daca iti citeam atunci cand ai scris comentariul asta.. 😉 credema.. 😉 veneam prin cablu de net si iti varam tastatura pe gat fraierosane care esti.. 😉

 • Ăla care vinde cotețe în loc de apartamente să fie condamnat la un an de băut poșirci în public. În Piața Unirii. O masă, o sticlă de poșircă și un gardian. In fiecare zi. Ori bea toată sticla, ori la țuhaus. Dacă gardianul nu știe de unde să ia poșircă, să vină la mine, că-i spun eu și care și de unde. Numai la birtul din Oancea sunt vreo trei poșirci clasa întâi.

 • Comentati in necunostinta de cauza. Tabla trebuie inlocuita , e gauri ta aiurea , va ploua peste tot unde au dat suruburi aiurea. Va fi smulsa de vint la prima furtuna. Daca asa sau facut toate lucrarile, cum au montat tabla , merita sa ajunga in puscarie.

 • Atenție! Oamenii care și-au cumpărat apartamente in cartierul Residence Bohemia pot sa spun cu toată experiența mea in domeniu acest Dezvoltator Oanea Claudiu a putut păcăli foarte multi tineri cumpărând cu prima casa
  Nu este singurul Dezvoltator care face la fel nu raspund și dau cu fugiți .Au în spate persoane care semnează ICT, PSI, Proiectantul Experți Evaluatori. Mai avem încredere? Nu ..Ei așteaptă să treacă trei ani de la încheierea contractului de vânzare cumpărare și nu mai răspund în fața legii. Și spun e bun comun acoperișul nu aveți decit sa l reparați. Acești dezvoltatori de carton sper sa fie tras la răspundere .Aceste masarde construite din rebuturi asa e Oanea Claudiu .

Adauga un comentariu