Actualitate

Tehnologia 5G în Parlamentul României! Senatorii cer Comisiei Europene o analiza asupra efectelor tehnologiei

Publicat: 01 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tehnologia 5G în Parlamentul României Senatorii cer Comisiei Europene o analiza asupra efectelor tehnologiei
Academia Română este îngrijorată! Tehnologia 5G ne poate pune în pericol viețile

Tehnologia 5G a ajuns în Parlamentul României. Nu a fost implementata ci senatorii cer Comisiei Europene sa analizeze studiile care trag atentia asupra pericolelor tehnologiei 5G. In acest sens, Senatul Romaniei au adoptat marti, 30 iunie, un act normativ.

Tehnologia 5G în Parlamentul României

Conform informatiilor, Senatul Romaniei a adoptat raportul intocmit de Comisia pentru Afaceri Europene, Comunicarea Comisiei catre Paramentul European. Raportul adoptat la nivel de Uniune Europeanaa prvede implementarea retelelor 5G in conditii de siguranta dar si punerea in aplicare a setului de instrumente al Uniunii Europene. In documentul redactat de Uniunea Europeana se arata oportunitatile pentru cetateni create de implementarea tehnologiei 5G, dar si beneficiile economice in Europa.

In alta ordine de idei, Senatul saluta lansarea studiului asupra beneficiilor si vulnerabilitatilor utilizatii tehnologiei 5G si sprijina efortul Europei de a deveni un lider mondial in demersul celei de-a patra revolutii industriale.

Parlamentul Romaniei a adoptat o hotarare referitoare la cateva studii stiintifice

In aceeasi hotarare adoptata de catre Parlamentul Romaniei prin Senat se arata faptul ca exista unele studii stiintifice care trag un semnal de alarma referitor la implementarea si folosirea tehnologiei 5G. Parlamentarii considera faptul ca unele fake news-uri pot duce la conturarea unei imagini eronate a opiniei publice despre aceasta tehnologie, dar pot duce si la consecinte negative.

In fine, Senatul doreste ca oficialii din cadrul Comisiei Europene sa trateze cu prioritate aceasta problema si sa inceapa analiza studiilor care arata faptul ca tehnologia 5G poate sa nu fie atat de benefica precum se crede. Pentru a elimina orice dubiu, oficialii europeni trebuie sa demareze un dialog transparent cu opinia publica dar si cu reprezentantii societatii civile. Dialogul trebuie sa contina, in viziunea Senatului Romaniei, oportunitatile create de implementarea tehnologiei 5G dar si pericolele sau vulnerabilitatile acesteia.

„Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, iar opinia cuprinsă în această hotărâre se transmite către instituţiile europene”, se mai arată în document.

Senatorul PSD, Gabriela Cretu doreste implicarea Ministerului Sanatatii in problema 5G

Conform declaratiilor senatorului PSD, Gabriela Cretu, Ministerul Sanatatii ar trebui sa ia parte in grupul interministerial care discuta implementarea tehnologiei 5G pe teritoriul Romaniei. Parlamentarul considera faptul ca ministerul trebuie sa se pronunte asupra ingrijorarilor reale sau fie ele imaginare asupra tehnologiei 5G. In incheiere, parlamentarul doreste sa se poata discuta serios pe documentele referitoare la tehnologia 5G

Ministerul Sănătăţii ne-a vorbit despre un program de digitalizare şi de medicină online lăudabil, dar acelaşi minister lipseşte din grupul interministerial care se ocupă de strategia naţională 5G şi nici nu se pronunţă pe îngrijorările reale sau imaginare ale populaţiei pe această temă. Observaţiile pentru Comisia Europeană, dar şi pentru Guvern sunt numeroase. (…) Dacă dorim ca politica şi Guvernul şi Parlamentul să devină din nou mai relevante, aceste documente trebuie chiar discutate, trebuie dezbătute în condiţii mai normale cu cetăţenii, cu specialiştii şi între noi, şi trebuie adoptate măsurile care decurg din ele. Altfel, istoria merge înainte, iar noi o să rămânem de căruţă, a spus Gabriela Creţu.

Adauga un comentariu