National

Liderul PSD Vaslui, declarații șoc în cadrul CeX: „Coronavirusul nu există. Oricum, sunteti toți niste proști!”

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Liderul PSD Vaslui declarații șoc în cadrul CeX Coronavirusul nu există. Oricum sunteti toți niste proști
PSD anunță moțiune de cenzură luna viitoare: „Punem STOP haosului PNL!“

Tehnologia l-a pus pe un lider PSD în încurcătură. Dumitru Buzatu, liderul filialei din Vaslui a Partidului Social Democrat a avut luni, în cadrul ședinței de Comitet Executiv a partidului, o intervenție neașteptată. Acesta ar fi afirmat că virusului COVID-19 nu ar exista. Acesta a continuat catalogându-i pe liderii PSD drept „niște proști”. Totuși, aceste afirmații nu ar fi trebuit să fie auzite de un grup extins de persoane deoarece Dumitru Buzatu credea că microfonul este închis.

„Coronavirusul nu există”, a declarat încrezător Dumitru Buzatu. De asemenea acesta a continuat, fiind auzit de întreg auditoriul: „Oricum, sunteti toti niste prosti!”.

Ședință online a Comitetului Executiv Național  al PSD

Liderii Partidului Social Democrat de la centru și din teritoriu s-au întâlnit prin intermediul unei platforme on-line. Aceștia au organizat o ședință online a Comitetului Executiv Național. Scopul acestei întâlniri a fost dezbaterea și stabilirea unei poziții în raport cu proiectul de lege al guvernului privind carantina și izolarea. Acest act normativ a fost adoptat joi de Camera Deputaților. În prezent se află în Senat.

Marcel Ciolacu, liderul interimar al Partidului Social Democrat, a anunțat la finalul întâlnirii că partidul pe care îl reprezintă va bloca votarea în Senat a  proiectului de lege până când premierul şi ministrul Sănătăţii se vor prezenta în Parlament să lămurească aspectele nelămurite din acest proiect. Acesta se referă la carantinarea și izolarea individuală a bolnavilor și suspecților de infectare cu coronavirus.

Pentru a combate declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, Guvernul a transmis o precizare subliniind că nici premierul Ludovic Orban, nici un alt niministu, nu au fost chemați oficial în Parlament.

Marcel Ciolacu, despre carantinare: „Un mecanism pervers, gata să anihileze libertățile românilor”

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj dur la adresa Guvernului Orban. Acesta consideră că prin carantinarea propusă de liberali, libertatea poporului este vândută la rație. De asemenea Marcel Ciolacu îl acuză pe premierul României că se ascunde și că restrânge drepturi și libertăți. Nici președintele Klaus Iohannis nu a scăpat de analiza dură a liderului social democrat.

”Carantina lui Orban este o aberație care, după 30 de ani, vinde iar libertatea la rație. Guvernul PNL să explice românilor de ce a aruncat iar țara în haos legislativ! Am decis azi să nu votăm legea carantinei până când Orban și Tătaru vin în Senat să-și susțină proiectul de lege. Și ministrul Justiției trebuie să explice cum a putut totuși să dea aviz pe un proiect atât de prost. Este cu atât mai grav că s-a dat aviz pe o lege care restrânge drepturi și libertăți!!! Sunt trei zile de când l-am chemat pe Orban la Senat și văd că încă se ascunde.

Guvernanții ori sunt inconștienți, ori le e frică de valul public de indignare. Țipă medici, pacienți, juriști, societate civilă – așa de bun a fost proiectul lor! Premierul trebuie să vină să explice cum a lăsat iar țara în vid legislativ și apoi a născut o lege tip matrioska. La suprafața era despre urgența sanitară și sănătatea publică și înăuntru un mecanism pervers, gata să anihileze libertățile românilor. Cât despre președintele Iohannis, prin tăcerea sa solemnă și asurzitoare ne arată ce ghinion avem că vidul legislativ prin care trece țara pică fix în weekendul lui prelungit!”, scrie Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu