Razboi în Ucraina

Televiziunea rusă difuzează o avertizare de rachete nucleare pentru SUA și Marea Britanie

Publicat: 09 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Televiziunea rusă difuzează o avertizare de rachete nucleare pentru SUA și Marea Britanie
Televiziunea rusă difuzează o avertizare de rachete nucleare pentru SUA și Marea Britanie

Pe fondul tensiunilor din ultima vreme, o televiziune rusă a avertizat asupra lansării unor rachete nucleare către SUA și Marea Britanie. Comentariu a avertizat că dacă situația de la cea mai mare centrală nucleară din Europa va degenera, atunci Rusia trebuie să fie pregătită să lovească nuclear cele două state.

Menţionăm faptul că în ultimele zile sunt mai multe tensiuni în special din cauza bombardamentelor de la centrala Zaporojie. Sunt multe acuzații de ambele părți. Cele două forțe beligerante se acuză reciproc de bombardamente.

Rachete nucleare din Rusia către SUA și Marea Britanie, sună un avertisment făcut la televiziunea rusă

Un comentator de la o televiziune rusă a făcut cea mai recentă amenințare nucleară, spunând că ar trebui să fie lansate rachete în SUA și Marea Britanie. Comentariul a venit în timp ce soarta centralei nucleare Zaporojie era discutată în ediția de luni a revistei Vremya Pokazhet (Timpul va spune) de pe Primul Canal al Rusiei.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică ( AIEA ) este din ce în ce mai alarmată de acțiunile militare la instalația situată la aproximativ 140 de mile nord-est de orașul- port Mariupol , ocupat de ruși . Acesta a avertizat că bombardarea centralei creează un „ risc real de dezastru nuclear ”, deoarece Rusia și Ucraina se acuză reciproc de bombardarea instalației.

„Dacă, Doamne ferește, centrala nucleară Zaporojie este avariată și are loc un dezastru, două rachete vor ateriza instantaneu în centrele voastre de decizie”, a spus panelist Yuri Kot, „una la Washington și alta la Londra”.

Videoclipul a fost postat pe Twitter de Francis Scarr de la BBC Monitoring, care a scris: „Pentru cei dintre voi poate îngrijorați de absența amenințărilor recente cu rachete nucleare la TV de stat rusă, a existat una nouă astăzi”.

Sunt multe amenințări la adresa Rusiei

Posturile de televiziune de stat ruse au făcut propagandă asupra invaziei Ucrainei în care oaspeții și prezentatorii s-au lăudat cu capacitățile de arme nucleare ale țării lor. Aceste amenințări au fost intensificate în urma testului cu succes al rachetei internaționale continentale (ICBM) Sarmat . Oaspeții TV au spus că toate capitalele țărilor occidentale care susțin Kievul ar putea fi ținte pentru puterea nucleară a Rusiei, deși nu vorbesc despre sistemele de apărare antirachetă ale Europei sau despre perspectiva ca NATO să riposteze dacă unul dintre membrii săi ar fi atacat.

Susținerea militară primită de Kiev din partea Regatului Unit și SUA și a aliaților acestora a constituit un motiv considerabil de dispută pentru televiziunea de stat rusă.

SUA și Ucraina au declarat că sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate M142 (HIMARS) furnizate de americani au ajutat forțele de la Kiev să lovească centrele de comandă și depozitele de muniție ale Rusiei.  În iulie, Olga Skabeyeva a spus pe canalul Russia-1 că sprijinul militar al SUA pentru Ucraina ar putea duce la răspândirea războiului într-un conflict între Rusia și NATO , spunând telespectatorilor: ” vom merge până la Varșovia”.

Trebuie menționat că la data scrierii articolului nu există niciun risc de producere a unui incident nuclear, iar radiațiile se află la nivele de normalitate. Așadar, este de neconceput dacă mai multe rachete nucleare vor atinge obiective din SUA și Marea Britanie. Un astfel de gest ar însemna, cel mai probabil, sfârșitul umanității.

 

Comentarii
Adauga un comentariu