Sport

Tenismena celebră care spune că nu știe pentru ce se antrenează în timpul pandemiei. „Am zero motivație!”

Publicat: 09 apr. 2020

Jucătoarea cehă de tenis Petra Kvitova, numărul 12 mondial, a profitat marți de decizia autorităților din țara sa de a permite redeschiderea instalațiilor sportive pentru a reveni pe teren, însă a recunoscut că are „zero motivație”, în timp ce calendarul circuitului WTA rămâne neclar pentru 2020, informează AFP.

„Sincer, este foarte ciudat, am zero motivație și nu știu pentru ce mă antrenez. Încerc doar să rămân în formă”, a precizat Kvitova, în vârstă de 30 ani, într-o înregistrare video dată publicității de clubul său, Sparta Praga.

„Nu voi juca pentru moment pe zgură, pentru că turneul de la Roland Garros a fost amânat. Wimbledonul a fost anulat, așa că nu se pune problema să joc pe iarbă. Vom vedea ce se va întâmpla pentru restul anului, dacă se va mai juca sau nu”, a subliniat cehoaica, dublă laureată la Wimbledon (2011, 2014).

„Este un lucru negativ, însă mă concentrez mereu pe partea bună a vieții. La fel ca mulți din circuit, petrec mult timp călătorind în străinătate, așa că îmi place să fiu acasă”, a insistat ea.

Circuitul profesionist a fost suspendat

Circuitul profesionist feminin a fost suspendat începând din 8 martie, din cauza pandemiei de coronavirus care a condus la anularea sau amânarea tuturor turneelor, cel puțin până la 13 iulie.
Mai multe jucătoare, în activitate sau retrase, și-au exprimat scepticismul în privința unei posibile reluări a competiției până la sfârșitul acestui an, una dintre ele fiind franțuzoaica Amelie Mauresmo, care a postat pe Twitter următorul mesaj: „Fără vaccin = fără tenis”.
Adauga un comentariu