Titlurile zilei

Țeparii de la „Bismobil Kitchen” au comis-o grav! Patronii atelierelor de mobilă din Iași au fost înșelați. Sute de persoane au de recuperat sume colosale – FOTO

Publicat: 10 ian. 2023
_____ Vizualizări 18 Comentarii
Țeparii de la Bismobil Kitchen au comis-o grav Patronii atelierelor de mobilă din Iași au fost înșelați. Sute de persoane au de recuperat sume colosale  FOTO
Și colaboratorii celor de la ”Bismobil Kitchen” au fost păcăliți după ce sute de persoane au pierdut sume importante

Și patronii atelierelor de mobilă din Iași au fost înșelați de basarabenii de la „Bismobil Kitchen”. Sute de persoane din toată țara au achitat integral avansurile, dar nu au mai primit nici corpurile de mobilă, nici banii. Afaceriștii basarabeni sunt de negăsit. S-au depus plângeri și urmează și un proces colectiv pentru recuperarea prejudiciului

Noi detalii apar în legătură cu rețeaua afaceriștilor basarabeni de la „Bismobil Kitchen”, care au deschis zeci de firme în Iași pentru comercializarea corpurilor de mobilă de bucătărie. Înșelătoria a fost pusă la punct de afaceristul Mihail Șaran și Andriana Brașoveanu, administratorul societăților.

Încă de anul trecut, „Bismobil Kitchen” a deschis magazine atât în Iași, cât și în mai multe orașe din țară. Clienții erau atrași prin intermediul unor reclame agresive pe rețelele de socializare. În momentul în care urmau să fie parafate contractele, aceștia erau convinși să plătească integral suma, pentru că ar fi primit o reducere de 10 la sută.  Prin această metodă, sute de persoane au plătit câte 7.000 de euro, dar sumele au fost și mai mari. Însă mobila nu mai era livrată, iar reprezentanții societății inventau tot felul de scuze. La finalul anului 2022, bomba a fost detonată.

În grupul „Înșelați de Bismobil Kitchen” s-au înscris nu mai puțin de 1.600 de persoane care au avut relații contractuale cu basarabenii și au fost înșelați. Mai mult, avocatul clujean Bogdan Blaj a încheiat zeci de contracte pentru un proces colectiv ce va fi intentat afaceriștilor basarabeni. În acest moment, toate magazinele din țară au fost închise.

Țeparii de la „Bismobil Kitchen” au comis-o grav. I-au păcălit și pe ieșenii de la „Meșteru Lemnărescu”

Cei de la „Bismobil Kitchen” i-au păcălit și pe patronii atelierelor de mobilă din Iași, cu care au încheiat contracte de colaborare. Este și cazul lui Andrei Radu Ghemu, care deține atelierul „Meșteru Lemnărescu” în spațiile fostei fabrici Moldomobila, o investiție de aproximativ 1 milion de euro. Contactat de reporterii BZI, afaceristul a declarat că se consideră norocos pentru că nu are de recuperat o sumă foarte mare în comparație cu cele vehiculate de clienții înșelați.

„Noi suntem producători de mobilă și am început colaborarea cu ei în urmă cu un an. O perioadă a mers bine, până când au uitat să mai plătească. Norocul meu este că mai am de recuperat vreo 8.000 de lei. Din luna noiembrie a anului trecut au început să nu mai plătească. Am apucat să băgăm în producție mai multe bucătării. Pur și simplu nu au mai plătit.

Am discutat să văd ce se mai poate recupera. La un moment dat voiau 300 de bucătării, dar mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Noi nu suntem băieți cu două autofiletante, investițiile sunt de 1 milion de euro. Nu am investit ca să fiu asociat cu niște țepari. Ne vom alătura în proces. M-a sunat o doamnă din țară care mi-a spus că a plătit și 30.000 de euro”, a precizat Andrei Radu Ghemu.

Și o familie din Târgu Mureș a fost înșelată de firma basarabenilor.

O femeie din Iași a sperat până la începutul anului 2023

Andreea Apanainteoaei este o clientă din Iași care îngroașă rândul reclamanților înșelați de basarabenii de la „Bismobil Kitchen”. A sperat până pe data de 2.01.2023 să primească mobila, dar și-a dat seama că a fost înșelată. Banii i-a strâns la muncă, în Belgia, dar nu crede că îi va mai recupera.

„Inițial am fost la magazinul din Tătărași. Au schimbat locul de mai multe ori. În iulie 2022 am achitat 6.300 de euro pentru mobila de bucătărie. Trebuia să fie livrată pe data de 2 ianuarie 2023. Am sunat, dar nu mi-a răspuns nimeni. Când am găsit grupul, mi-am dat seama că am fost înșelată. L-am sunat pe domnul care mi-a făcut măsurătorile. Mi-a spus că nu a primit niciun ban.

Am încercat pe cale amiabilă cu Andriana Brașoveanu. Am reușit să vorbesc vinerea trecută. Mi-a spus că va încerca să găsească o mobilă în depozit, dar cred că a spus asta ca să scape de mine. Am fost atrasă pe Facebook, mobila arăta foarte bine. Am plătit toți banii pentru că ofereau discount. Era cât pe ce să accept și oferta pentru electrocasnice, dar m-am răzgândit în ultima clipă. Nu-ți imaginezi că vei fi înșelat. M-am alăturat procesului colectiv, trebuie trași la răspundere”, a explicat reclamanta pentru BZI.

În acest moment, magazinul de pe Calea Chișinăului a fost închis. Zilnic, la sediul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Iași au fost depuse zeci de reclamații.

Lista firmelor deținute de basarabeanul Mihail Șaran

Țepele au fost trase prin intermediul următoarelor societăți controlate de Mihail Șaran și Andriana Brașoveanu: Bismobil Kitchen SRL, Terralogic Services SRL, Anton Partner BK SRL, LSS Partner BK SRL, Stas Partner BK SRL, Expert Finstandard SRL, Green GV Partner BK SRL, Grigo Partner BK SRL, Mora Partner BK SRL, Boris Partner BK SRL, Sergiu Partner BK SRL, Martea Partner BK SRL, Brand Partner BK SRL, Arta Partner BK SRL, Four Partner BK SRL, Artur Partner BK SRL, House Partner BK SRL, Ghe Ca Partner BK SRL, Tagu Partner BK SRL, Style Partner BK SRL, Castle Partner BK SRL, Vegri Partner BK SRL, Stanislav Partner BK SRL, Gava Partner BK SRL, Kitchen Studio BK SRL, Tomsa Partner BK SRL, HV Partner BK SRL, Mobil Partner BK SRL, Tudor Partner BK SRL, Bacala Partner BK SRL, EM&Co Partner BK SRL, Dobri Partner BK SRL. Toate firmele au sediul social în Iași.

Țeparii de la „Bismobil Kitchen” au comis-o grav, dar rămâne de văzut dacă autoritățile vor lua măsuri. Deocamdată, valoarea totală a prejudiciului nu se cunoaște.

Comentarii
  • Cu astia sa ne unim? Moldoveni rapanosi. Mars in Rusia, teritorul RM e al nostru si cativa romansi ce au mai ramas pe acolo. Mars moldoveni rusofili inapoi in Rusia.

  • Sa nu generalizam. Basarabenii sunt la fel ca noi. Marea majoritate sunt Ok. Ca sunt si uscaturi, da, dar unde nu sunt. Firme care dau tzeapa, da, au si ei, avem si noi prea destule.

  • acuma gata, le-ati lipit eticheta, ca uite is basarabeni. si ce daca-s basarabeni?daca erau ieseni nici nu scriati de ei. da’ daca-s basarabeni scrieti de ei odata la doua zile.

  • Trebe sa fii oaie cu cabina ca sa cumperi ceva, orice, pe baza unei poze pe Facebook. Si cine naiba isi permite sa dea 7000 de euro pe mobila din bucatarie?

  • qwerty, chestia bulversanta nu e ca aia or dat 7000 de coco pe o mobila de bucatarie pe care au vazut-o numa pe fb, problema e ca i-or dat in avans! asta chiar ca e de noaptea mintii!

  • Ii intereseaza doar cetatenia romana si atat, sa poata circula liber prin Europa, in rest se pisa de noi de romani. De fapt ei ne urasc teribil, doar se folosesc de noi. Daca nu ar mai avea aceasta facilitate cu buletinul sau pasaportul romanesc, nu ai mai vedea picior de moldovean prin tara noastra. Daca suntem atat de prosti la nivel de conducere privind multitudinea de facilitati oferite moldovenilor, asa ne trebuie.

  • Moldova e Romania boilor e tara noastra luata cu japca de comunisti. Si oameni de acolo sunt romani desi sunt o serie spalati pe creier de comunism. E de datoria noastra sa-i avem langa noi . Cat despre tepari ce sa vb e plin la noi sunt care au cumparat apartamente pe vrajeli si poze . Asta e ” mizilic”

  • Ma intreb ce se gateste intr-o bucatarie se 7000 euro? Un bors, i supica, o fasolica cu afumatura sau tocanita? Sau doar se prezinta bucataria prietenelor sa crape de ciuda, iar stapana isi strica sanatatea cu fast-food comandat online si mancat pe marginea chiuvetei sa nu pateze mobila? 😜

  • Nu trebuie sa mai avem de a face cu moldovenii. Sunt doar pe interes, nu au nimic in comun cu noi. Urmaresc doar beneficiile oferite de romani si anume buletin si pasaport pentru a se deplasa oriunde in lume, gaz si energie moca, studii si cazare moca la licee si facultati in Roamania, etc. Vorba aia ca sunt fratii nostri e doar o vorba in vant, nu este adevarat deloc. Vorbesc foarte urat de romani, cand nu sunt romani in preajma lor. Cei care ii agreaza pe astia, sa se mute la ei in Moldova pentru a se convinge pe deplin despre realitatea existenta.

  • Multi de aici sunt atat de spalati pe creier incat colporteaza clisee rusesti. Unul e ca romanii n-au nevoie de moldoveni. O prostie. Cand ai un frate, ai acelasi sange cu el, e al tau, n-are legatura daca ai sau nu nevoie de el. Altul e ca moldovenii nu sunt romani. Alta prostie. Noi, astia de aici din Iasi, ce suntem?

    Moldovenii de dincolo de Prut sunt fratii nostri, si cu bune si cu rele. Si unele din rele sunt urmarea lasitatii Consiliului de Coroana din 27-28 iunie 1940. Doar 6 voturi s-au strans pentru a lupta, 20 au fost pentru cedare si unul s-a abtinut. Trebuia sa-i aparam si nu am facut-o. Urmarile sunt negative, dar nu vad cum se puteau ei opune, din moment ce statul roman nu s-a opus.

    Da, unii basarabeni provin din familii mixte, in care un parinte este slav. Si ce-i cu asta? Este cineva care crede ca exista puritate rasiala? Daca da, sa stie ca puritatea rasiala este cea mai sigura cale spre degenerarea rasei.

  • Scrieți de câteva luni de zile de ei și tot ju cotizează… în rest, de ce m-ar interesa ca unii au luat țepe? Cu ce-i important pt mine ca niște necunoscuți au plătit aiurea….

  • Prima stire cand ati publicat, ne-ati respectat dreptul la replica!!! Chiar daca ulterior tot nu ati redat adevarul!!!
    Acum gata, considerati ca nu mai aveti obligatia de a o face?
    Cine e de negasit?
    Cum puteti scrie ca inselatoria a fost pusa la punct… ati constatat ca e inselatorie? Oare sunteti atat de competenti pentru a constata?
    Toti clientii au platit integral??
    Nu mai putin de 1600 oameni au fost inselati? Voi va bateti joc de oameni? De ce informati gresit?

    O sa vina timpul cand o sa dezmintiti informatia in public!
    Faceti mare tam-tam pe problemele altora!

  • d-na Andriana Brasoveanu isteria , daca este isterie , a aparut si din faptul ca in sediile dvs. nu se mai afla personal, mai mult nu raspunde nimeni la telefon . Unde sunt cei care au incheiat contracte si au incasat banii ? Spre exemplu in Craiova cu cine se poate lua legatura pentru a ne informa in ce stadiu se afla comanda achitata integral ?

Adauga un comentariu