Prima pagină » National » Ţepele şi înşelătoriile de pe Magazin Play, combătute de Google
Ţepele şi înşelătoriile de pe Magazin Play, combătute de Google

Ţepele şi înşelătoriile de pe Magazin Play, combătute de Google

29 iun. 2021, 17:13,
Alexandru Ifrim, în National

Oficialii Google lucrează la îmbunătăţirea integrităţii Magazin Play adăugând noi restricţii şi garanţii ale conturilor de dezvoltare. Astfel utilizatorii aplicaţiei Google Play Store vor trebui să-şi verifice adresele de email şi numerele de telefon, pentru a oferi detalii extra precum adrese fizice pentru a se asigura că cei care creează aplicații de Android sunt „persoane reale”, a anunțat compania, potrivit The Verge.

Dezvoltatorii vor trebui să se autentifice în doi factori, Google anunţând că schimbările sunt făcute „pentru a menține Google Play sigur și protejat pentru a deservi mai bine comunitatea”. În plus, trebuie garantat că „fiecare cont este creat de o persoană reală cu detalii de contact reale”.

Anunțul Google coincide cu un raport care arată că s-a creat o industrie din vânzători de conturi de dezvoltator pentru că actorii negativi să le cumpere și cu care să urce malware sau alte țepe pe Magazinul Play. Fiecare cont ar fi costat în jur de 89 dolari.

Hackeri vor sparge conturile mai greu

Între timp, autentificarea în doi pași ar trebui să facă mai greu pentru hackeri să spargă conturile reale de dezvoltatori. Schimbarea aceasta este în oglindă cu o altă acțiune a Google care a făcut ca toate conturile normale de pe platformă să aibă autentificare în doi factori din fabrică.

Schimbările sunt semnificative față de ceea ce se cerea până acum pentru ca cineva să dezvolte aplicații pentru Magazin Play. În prezent, era nevoie doar de o adresă de email și un număr de telefon. Google asigură că celelalte detalii necesare nu vor fi folosite pentru a identifica pe cineva, ci pentru a asigura că acel cineva este o persoană reală cu interese legitime.

Google acționează pe cât se poate împotriva aplicațiilor înșelătoare de pe Magazin Play, iar politicile sale se schimbă pentru a interzice dezvoltatorii să folosească tactici ieftine de a-și spori numărul de instalări. Printre acestea se numără interzicerea scrierii cu majuscule în titluri și descrieri, interzicerea emoji-urilor în titluri și alte zicale cum ar fi „Descarcă acum!”.

Ce este Magazin Play

Telefoanele inteligente care folosesc sistemul de operare Android au, în marea lor majoritate, aplicația Magazin Play, aceasta reprezintând centrul de personalizare pentru toate aceste dispositive. În cazul în care nu găsești Magazin Play în telefon există câteva soluți isimple.

Din Magazin Play se poate accesa, descărca, instala, actualiza și/sau folosi conținut de diferite tipuri, cum ar fi aplicații, jocuri, muzică, filme sau show-uri TV, cărți electronice. În cazul în care s-a făcut root la Android sau aplicația Magazin Play nu există instalată, atunci aceasta se poate descărca și instala, respectiv actualiza manual pe telefon.

Atacurile hackerilor discutate de membrii NATO

După inaugurarea Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă de la Bucureşti, România va mai face un pas important. Centrul de competente în materie de securitate cibernetică va fi găzduit în ţara noastră. Acest centru a devenit foarte importnant după ce două comapnii mari din America au fost atacate în ultimele luni de hackeri.

Cele două companii americane au fot nevoite să plătească o sumă importantă de bani pentru a putea prelua controlul asupra propriului sistem. Grupările de hackeri care au atacat companiile se presupun că ar fi din Rusia, iar la summit acest incident va fi unul dintre cele mai importante subiecte. Înainte ca această întâlnire să aibă loc Joe Biden s-a întâlnit la Casa Alba cu secretarul general al NATO.

„Vreau să fie clar. Cred că NATO este importantă pentru securitatea noastră, a tuturor. Şi noi suntem în NATO. Şi este esenţială pentru securitatea americanilor pe termen scurt şi lung”, a spus Joe Biden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *