IT&C

Magazin play descărcare: De unde iei aplicația și cum se instalează

Publicat: 19 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Magazin play descărcare De unde iei aplicația și cum se instalează
Magazinul Play este indispendabil sistemului de operare Android deoarece permite actualizarea la ultima variantă

Magazin Play este aplicația oficială pentru sistemul de operare Android de pe smartphone sau tabletă, care permite să instalați aplicații și jocuri pe telefon sau să accesați muzică, cărți și filme.

Aplicația Magazin Play este preinstalată pe telefoanele și tabletele cu Android, dar pe anumite telefoane, precum Xiaomi, spre exemplu, este necesară descărcarea aplicației și instalarea.

Magazinul Play este indispendabil sistemului de operare Android deoarece permite actualizarea la ultima variantă și, în plus, permite instalarea de aplicații și jocuri pe telefon.

Anumite aplicații pot fi instalate pe telefon fără să aveți Magazin Play descărcând fișierele APK. Acestea pot fi fi instalate manual pe telefon, dar este mai dificil să căutați aplicații și pe urmă să instalați.

Descărcarea și instalarea Magazin Play poate fi evitată prin instalarea unui alt magazin alternativ, Aptoide, spre exemplu.

Magazin play descărcare: Ce pași trebuie urmați

Indiferent dacă alegi Magazin Play sau alt magazin, ce trebuie instalat manual descărcând fișierele APK există dezavantajul securității acestor aplicații.

Cel mai ușor și mai sigur mod de a instala aplicații pe telefon Android este prin intermediul aplicației Magazin Play.

Mai întâi, pentru a putea instala aplicația Magazin Play pe telefon, trebuie activată instalarea aplicațiilor din surse necunoscute. Activarea funcției de instalare aplicații din surse necunoscute se face diferit în funcție de versiunea sistemului de operare Android.

În cazul telefoanelor cu o versiune Android mai veche, trebuie accesat „Setări”, unde se alege „Securitate” și pe urmă trebuie activată funcția „Surse necunoscute”.

La telefoanele care au o versiune de Android mai nouă de versiunea 8, instalarea de aplicații din surse necunoscute se activează direct din aplicația care descarcă fișierul APK. În cazul în care folosiți Chrome pentru a descărca fișierul APK, trebuie activată acestă funcție în setările aplicației Chrome.

Pașii necesari pentru instalare Magazin Play pe telefon sau tabletă Android

Aplicația Magazin Play în format APK poate fi găsită pe internet în mai multe surse, însă nu toate sunt considerate de încredere. Printre site-urile cele mai de încredere pentru a descărca ultima versiune a Magazinului Google Play este site-ul APKMirror.

După descărcare, aplicația poate fi instalată. Pentru asta, trebuie să căutați fișierul APK descărcat, care de obicei se găsește în folderul „Download”. Ca să puteți găsi mai ușor fișierul APK puteți să folosiți și un file manager.

De acolo, trebuie apăsat pe fișier și pe urmă începe instalarea. După ce ați parcurs toți acești pași, aplicația Magazin Play Store va fi instalată pe telefon. Acum nu mai trebuie decât să vă logați cu contul vostru Google și puteți să instalați aplicații și jocuri de pe Google Play.

Pe unele dispozitive Android,pentru ca aplicația Magazin Play să funcționeze în parametric optima trebuie să instalați si alte aplicații.

În cazul în care după instalare Magazin Play dă eroare, trebuie să dezinstalați aplicația și apoi să descărcați și să instalați următoarele fișiere APK, în ordinea aceasta: Google Play Services, Google Account Manager,Google Services Framework, Google Contact Sync,Google Play Store și Google Contacts (aici trebuie să alegeți versiunea pentru telefonul vostru).

După ce ați descărcat și instalat fișierele APK, este necesară reinstalarea Magazin Play. Ulterior, pot fi instalate și alte aplicații Google.

Adauga un comentariu