Coronavirus

Terapia anti-COVID-19 cu anticorpi este eficientă! Tratamentul se află în stadiul final al testării

Publicat: 27 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Terapia anti-COVID-19 cu anticorpi este eficientă Tratamentul se află în stadiul final al testării
Rolul tratamentului REGEN-COV2, reprezentat de o combinație de doi anticorpi, este de a reduce 100% infecția cu simptome.

Terapia anti-COVID-19 cu anticorpi este eficientă. Anunțul a fost făcut de compania americană Regeneron Pharmaceuticals, care a arătat că așa-zisul cocktailul cu anticorpi este eficient în prevenirea ca oamenii expuşi la cei infectaţi cu noul coronavirus să dezvolte boala.

În aceste momente, tratamentul cu anticorpi se află în stadiul final al testării.

Rolul tratamentului REGEN-COV2, reprezentat de o combinație de doi anticorpi, este de a reduce 100% infecția cu simptome. Mai mult, acesta poate reduce cu 50% ratele de infectare. Pentru obținerea acestor date, la studiul clinic au participat 400 de persoane, care au avut un colocatar infectat cu SARS-CoV-2.

De asemenea, în urmă cu o săptămână, compania Eli Lilly, dezvoltatoare a unui tratament asemănător, a transmis că terapia sa cu anticorpi, bamlanivimab, a redus riscul de infectare cu 80% la rezidenţii dintr-un azil aflaţi în studiu.

Terapia anti-COVID-19 cu anticorpi este eficientă. Acest fapt a fost demonstrat de Donald Trump

Pentru o eventuală extindere a autorizaţiei actuale de utilizare de urgenţă a cocktail-ului cu anticorpi, Regeneron a transmis că va discuta rezultatele provizorii cu organismele americane de reglementare.

Reprezentanții companiei declară că, în timpul studiului clinic, desfășurat de Regeneron alături de National Institute of Allergy and Infectious Diseases, între cei care au primit placebo au fost înregistrate un deces şi o spitalizare legate de COVID-19. Cu toate acestea, în grupul care a primit tratamentul nu a fost înregistrat niciun astfel de caz.

Chiar înainte ca tratamentul să primească aprobarea organismului de reglementare, în toamna anului 2020, Donald Trump a primit terapia cu anticorpi dezvoltată de firma Regeneron. Se pare că fostul președinte american și-a revenit în scurt timp, deși era predispus unei forme severe de boală.

Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii, a anunțat duminică, 24 ianuarie, fără a numi producătorul, că Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va începe să folosească acelaşi tratament experimental cu anticorpi pe care l-a primit fostul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, pentru COVID-19.

Asocierea anticorpilor bamlanivimab şi etesevimab a redus cu 70% spitalizările şi decesele

Asocierea a doi anticorpi de sinteză împotriva COVID-19, produşi de grupul farmaceutic american Eli Lilly a redus cu 70% spitalizările şi decesele pentru pacienţii din grupele ridicate de risc, a anunţat marţi, 26 ianuarie, această companie în urma finalizării testelor clinice de fază a treia, relatează AFP.

Anticorpii ”bamlanivimab şi etesevimab, împreună, au potenţialul de a fi un tratament important care să reducă semnificativ spitalizările şi decesele la pacienţii COVID de mare risc”, a declarat responsabilul ştiinţific principal al grupului farmaceutic, Daniel Skovronsky, scrie agerpres.ro.

La testele clinice de fază a treia au au luat parte 1.035 de persoane. În rândul pacienţilor care au primit tratamentul s-au înregistrat 11 spitalizări şi niciun deces, respectiv 2,1% din grup, pe când în grupul placebo s-au înregistrat 26 de spitalizări şi 10 decese, respectiv 7% din acest grup.

Eli Lilly şi societatea Regeneron au primit în Statele Unite ale Americii autorizaţia de urgenţă pentru utilizarea acestor tratamente, însă folosirea lor este îngreunată de o serie de factori, printre care lipsa de interes din partea pacienţilor şi insuficienţa personalului şi capacităţilor logistice în spitale pentru administrarea tratamentului.

Adauga un comentariu