În Iași a apărut un nou concept de terapie pentru cei care vor să se relaxeze chiar și împreună cu copiii lor. Se oferă servicii pentru nevoile sau dorințele fiecăruia
Ioana Andreea Bratan este o tânără ieșeancă ce din dorința de a găsi un loc în care poate explora diferite lucruri împreună cu copiii săi și-a deschis o întreprindere socială pentru a fi un ajutor celor aflați într-o situație similară.
Așa arată un loc din care nu îți mai vine să pleci
Sensory este un loc din care nu îți mai vine să pleci. Atât dotările, cât și decorul ajută la relaxarea minții și a sufletului, făcându-te să uiți de grijile anterioare. Un tătic ce a participat la multe activități în acest centru mărturisește că la început a fost sceptic, deoarece considera că el nu are nevoie de terapie, neconștientizând că este doar un loc în care te poți relaxa împreună cu cei mici.
„Vin de ceva vreme pe aici și mi se pare un loc absolut fascinant. La început nici nu voiam să aud. Am zis, ce îmi trebuie terapie? Dar fără să mă documentez și să văd ce înseamnă, de fapt, acest lucru. Practic, este un loc în care te poți relaxa cu copilul. Eu fiind un tată singur, mi-a venit greu să încerc. Până am zis, hai să vedem, e aproape de noi. Ce avem de pierdut? Și când am intrat, efectiv, am uitat de tot. Eram focusat pe mine și copilul meu, încercând să ne conectăm cât mai mult. Este mereu o plăcere să vin aici”, transmite Andrei Zanea.
Ce înseamnă terapia Snoezelen și ce beneficii are
Terapia Snoezelen poate fi pus în scenă pentru a oferi o experiență multi-senzorială sau un focus senzorial unic, prin simpla adaptare a iluminării, atmosferei, sunetelor și texturilor. Nu se concentrează în mod oficial asupra rezultatelor terapeutice, accentul este acela de a ajuta utilizatorii să obțină plăcerea maximă din activitatea în care aceștia sunt implicați.
„Sunt o mamă a doi copii, care a trecut prin experiența căutării unui loc dedicat copiilor mici, dar, în același timp, și pentru mine. Un loc în care atât copilul, cât și adultul să reușească să se conecteze cu sine. Camerele senzoriale ajută la dezvoltarea socio-emoțională, stimularea simțurilor, o terapie diferită, cunoscută în străînătate că terapia Snoezelen, ce îți aduce liniştea şi pacea interioară.
Se adresează tuturor vârstelor, poate fi folosită de toate persoanele cu sau fără diagnostic cu reale beneficii. Această idee a venit după explorarea unei camere senzoriale alături de copil în străinătate, după participarea la grupuri cu activități specifice vârstei. Am sesizat beneficiul explorărilor constante care ne-au ajutat în diferite moduri. Ne-am simțit mai relaxați, mult mai calmi și cu vise mult mai mari”, povestește Ioana Andreea Bratan.
Centrul Sensory a fost înființat cu ajutorul fondurilor europene și este o întreprindere socială ce redirecționează o parte din profit copiilor, persoanelor din medii defavorizate sau asociațiilor care au același scop.
Titlul parca ar fi o reclamă la bordel.
Eu am făcut tratament la un salon din Târgu Frumos (trimitere de la specialist) cu ioni de fosfat. Recomand!
Am suferit de calvitie (chelie cronică, aveam păr doar dupa urechi), de aici si o totală lipsă de incredere in mine, aveam impresia că toată lumea se uită la chelia mea si face glume pe seama ei ( de fapt așa și era).
Dupa acest tratament cu ioni de bariu si ioni de fosfati, lucrurile au inceput sa mearga in bine. Acum am păr, da chiar am păr natural 100%.
Inainte de tratament nu aveam păr deloc, dar după…a inceput sa crească foarte des pe spate, piept si picioare.
In cap, tot chelios sunt, dar acum am mai multă incredere in mine. Recomand 100%
Cine se relaxeaza alaturi de copii? Parintii vor o pauza, nu inca o activitate alaturi de ei 🙃🥲