Local

Teroristul de la Universitate și criminala părintelui Roger vor să fie liberi! Oliver Stan și Luminița Solcan s-au săturat să stea la Spitalul „Pădureni-Grajduri”! Ce au decis judecătorii ieșeni în cazul celor doi! (Exclusiv)

Publicat: 14 oct. 2020
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins cererile formulate de teroristul de la Universitate și femeia care l-a ucis pe părintele Roger, liderul comunității de la Taizé
Oliver Stan și Luminița Zamfira Solcan vor să fie lăsați în libertate

Judecătorii ieșeni au respins ieri cererile formulate de către Oliver Stan, supranumit „teroristul de la Universitate”, dar și de Luminița Zamfira Solcan, femeia acuzată că l-a ucis pe părintele Roger, liderul comunității religioase de la Taizé. Cei doi au solicitat să fie lăsați în libertate. Momentan, aceștia se află internați la Spitalul de Psihiatrie „Pădureni-Grajduri”, din județul Iași

Teroristul de la Universitate și criminala părintelui Roger vor să fie liberi! Astfel, Oliver Stan și Luminița Solcan s-au săturat să stea la Spitalul de Psihiatrie „Pădureni-Grajduri”.
Numai că magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins solicitările de înlocuire a măsurii de siguranță a internării medicale cu obligarea la tratament medical. De remarcat este, totuși, faptul că deciziile în cazul celor doi nu sunt definitive, acestea putând fi contestate.

Oliver Stan, acuzat că a vrut să arunce în aer o aulă din Universitate

Oliver Stan a ajuns să fie internat la Spitalul de Psihiatrie „Pădureni-Grajduri” după ce a fost acuzat că a încercat să arunce în aer un corp de clădire de la universitatea din Copou. Oliver Stan a cerut de mai multe ori înlocuirea internării medicale cu un tratament urmat la domiciliu, dar a fost refuzat de magistrați.
Pe 8 iulie 2013, Oliver Stan a intrat într-o sală în care 41 de studenți susțineau examenul de licență, înarmat cu o bombă improvizată dintr-un proiectil găsit pe un câmp. Individul a strigat că o va detona și a cerut să vină Poliția. Oamenii legii au afirmat că individul avea un proiectil de război, de dimensiunea unui pet de 1,5 litri, în jurul căruia a improvizat un trepied cu un cui care să percuteze capsa proiectilului.

De asemenea, Oliver Stan ar fi avut într-o geantă un bidon de 5 litri cu benzină. Bomba nu a explodat deoarece capsa nu a funcționat corect. În cele din urmă, ieșeanul a fost imobilizat de doi studenți. Bărbatul, care suferă de schizofrenie paranoidă, a spus că a recurs la acel gest deoarece voia „să-și facă descoperirile cunoscute”. Oamenii legii l-au dus la audieri pe Oliver Stan. De asemenea, pirotehniștii ieșeni au preluat bomba artizanală și au neutralizat-o. Ulterior, medicii psihiatri au hotărât că Stan nu a avut discernământ. Supărarea lui Oliver Stan pornise de la câteva sancțiuni primite din partea polițiștilor ieșeni, în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Așadar, înainte de producerea incidentului de la Universitate, ieșeanul a fost amendat de oamenii legii. Din acest motiv, individul ar fi vrut să se răzbune pe oamenii legii.

Luminița Zamfira Solcan, internată în Spitalul de Psihiatrie după un gest extrem

La rândul ei, Luminița Zamfira Solcan (48 de ani) rămâne internată la „Grajduri”. Femeia a fost acuzată ca l-a ucis pe părintele Roger, liderul spiritual al comunității din Taizé. În urmă cu câțiva ani, femeia a fost adusă la Iași. Ea a fost transferată din Spitalul de Psihiatrie Dijon, după ce ieșeanca a fost înjunghiată în spitalul francez de către o colegă de cameră.
Conform autorităților franceze, Luminița Solcan a fost înjunghiată de 17 ori cu un cuțit în centrul specializat „Chartreuse”. Problemele Luminiței Solcan au început în 2005, când ieșeanca l-a omorat pe liderul Comunității Ecumenice din Taizé, părintele Roger.

Adauga un comentariu