Local

Teroristul de la Universitate tânjește după libertate! Oliver Stan a fost internat la Spitalul de Psihiatrie „Grajduri” după ce ar fi încercat să detoneze o bombă artizanală! EXCLUSIV!

Publicat: 11 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Teroristul de la Universitate tânjește după libertate Oliver Stan a fost internat la Spitalul de Psihiatrie Grajduri după ce ar fi încercat să detoneze o bombă artizanală EXCLUSIV
Oliver Stan, teroristul de la Universitate, ar putea fi lăsat în libertate de la Spitalul de Psihiatrie "Grajduri"

Teroristul de la Universitate ar putea fi lăsat liber. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași vor decide în curând ce se va întâmpla cu Oliver Stan. Procurorii spun că individul ar fi încercat să detoneze o bombă artizanală în sediul universității din Copou

Teroristul de la Universitate ar putea fi lăsat liber în curând. Judecătoria Iași va decide ce se va întâmpla cu Oliver Stan. Astfel, magistrații ieșeni au stabilit ca primul termen al dosarului privind menținerea, înlocuirea sau încetarea măsurii internării medicale să aibă loc pe 30 iunie 2020. Ieșeanul a fost internat la Spitalul de Psihiatrie „Grajduri” după ce ar fi încercat să detoneze o bombă artizanală.

Oliver Stan, dus la audieri după incidentul dintr-o aulă a Universității

Teroristul de la Universitate a ajuns în atenția anchetatorilor după ce ar fi încercat să arunce în aer un corp de clădire de la instituția din Copou. Pe 8 iulie 2013, Oliver Stan a intrat într-o sală în care 41 de studenți susțineau examenul de licență. Ieșeanul era înarmat cu o bombă artizanală, dintr-un proiectil găsit pe un câmp.

Potrivit martorilor, Oliver Stan, teroristul de la universitate, a strigat că va detona bomba artizanală. Mai mult, ieșeanul a cerut să vină Poliția. Oamenii legii au mai afirmat că individul avea un proiectil de război, de dimensiunea unui pet de 1,5 litri, în jurul căruia a improvizat un trepied cu un cui care să percuteze capsa proiectilului. De asemenea, Oliver Stan ar fi avut într-o geantă un bidon de cinci litri cu benzină. Bomba nu a explodat deoarece capsa nu a funcționat corect. S-a produs, totuși, o mică explozie la dispozitivul de declanșare. Într-un final, individul a fost imobilizat de doi studenți care se aflau în acea aulă. La scurt timp, polițiștii și pirotehniștii au sosit la fața locului. Oamenii legii l-au dus la audieri pe Oliver Stan. De asemenea, pirotehniștii ieșeni au preluat bomba artizanală și au neutralizat-o.

Medicii au considerat că teroristul de la Universitate nu avea discernământ, motiv pentru care a fost internat la „Grajduri”

După audierile inițiale, anchetatorii au decis expertizarea lui Oliver Stan. În urma efectuării expertizei, psihiatrii au concluzionat că ieșeanul nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Astfel, s-a decis internarea individului la Spitalul de Psihiatrie „Grajduri”. Supărarea lui Oliver Stan pornise de la câteva sancțiuni primite din partea polițiștilor ieșeni, în curtea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Așadar, înainte de producerea incidentului de la Universitate, ieșeanul a fost amendat de oamenii legii. Din acest motiv, individul ar fi vrut să se răzbune pe oamenii legii.

Conform specialiștilor, Oliver Stan suferă de schizofrenie paranoidă. La audieri, ieșeanul ar fi spus că a recurs la acel gest extrem deoarece voia „să-și facă descoperirile cunoscute”. Odată internat la „Grajduri”, Oliver Stan a solicitat în câteva rânduri ca măsura de siguranță să fie schimbată de magistrați în tratament de specialitate la domiciliu. De asemenea, conform legislației în vigoare, autoritățile au verificat periodic menținerea sau înlocuirea măsurii de siguranță. De fiecare dată, judecătorii au menținut măsura de siguranță a internării. Acum, urmează ca magistrații să stabilească dacă vor menține măsura internării privindu-l pe teroristul de la Universitate.

Adauga un comentariu