Prima pagină » Sanatate » Test de sarcină pozitiv poze reale. Factorii care pot influența rezultatul acestuia

Test de sarcină pozitiv poze reale. Factorii care pot influența rezultatul acestuia

05 aug. 2022, 09:35,
BZI.ro, în Sanatate

Dacă o femeie suspectează că ar putea fi însărcinată, un test de sarcină pozitiv ca în poze reale te poate ajuta la confirmarea acestor suspiciuni. Deși multe teste de sarcină la domiciliu sunt 99% precise, ele nu oferă mereu un rezultat sigur. Este bine să știi că un rezultat fals pozitiv al testului de sarcină este unul care indică prezența sarcinii în absența acesteia.

Testele de sarcină detectează prezența gonadotropinei corionice umane în urină. Acesta este un hormon de sarcină care este excretat în urină și sânge în timpul sarcinii. Este important de reținut că atunci când faci un test de sarcină, o femeie ar trebui să știe că chiar a doua linie slab vizibilă poate indica un rezultat pozitiv. Cu toate acestea, nu toate testele de sarcină pozitive înseamnă că o femeie este însărcinată. Există câteva cazuri în care un test de sarcină poate da un rezultat fals pozitiv.

femeie care tine in mana un test de sarcoma pozitiv

De obicei, acest lucru se întâmplă deoarece ovulele femeii nu au un cromozom matern, iar ovulul este fertilizat de unul sau doi spermatozoizi

Test de sarcină pozitiv poze reale. Când acesta îți oferă un rezultat fals

Un rezultat fals se poate obține dacă o femeie utilizează incorect testul. Când efectuați un test de sarcină la domiciliu, este important să urmați cu atenție instrucțiunile. Fiecare marcă de test are instrucțiuni specifice, așa că este important să le citiți cu atenție.

Pentru majoritatea testelor, rezultatul trebuie evaluat în 4-5 minute după test și nu mai mult de 10-30 de minute după aceea. Dacă testul de sarcină este citit după timpul recomandat, acest lucru poate face ca pe test să apară o a doua linie slabă. De obicei, această linie apare după ce urina s-a evaporat.

femeie care tine in mana un test de sarcoma pozitiv

Un rezultat fals se poate obține dacă o femeie utilizează incorect testul

Un rezultat eronat se poate obține din cauza unui avort spontan sau avort anterior. După un avort sau un avort spontan, un test de sarcină la domiciliu poate duce la un fals pozitiv. Acest fenomen se manifestă deoarece nivelurile de hCG din corpul unei femei pot fi încă relativ ridicate. De îndată ce un ou fertilizat se implantează în peretele uterin, organismul începe să secrete hormonul hCG.

După un avort spontan sau un avort, nivelurile de hCG încep să scadă, dar acest lucru se întâmplă lent. De regulă, hCG scade pe o perioadă de 9 până la 35 de zile. Intervalul mediu de timp este de aproximativ 19 zile. Efectuarea unui test de sarcină în această perioadă poate duce la un rezultat fals pozitiv.

Rezultat pozitiv al testului provocat de un avort spontan. Anomalii genetice la concepție

În unele cazuri, avortul spontan poate să nu apară complet, ca urmare, țesutul rămâne în uter care provoacă eliberarea hCG. În această situație, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a elimina orice produs reținut de concepție.

un test de sarcina pozitiv pe o masa

Este important de reținut că atunci când faci un test de sarcină, o femeie ar trebui să știe că chiar a doua linie slab vizibilă poate indica un rezultat pozitiv

Uneori, acest fenomen se manifestă din cauza unui molar în fază incipientă. Acest fapt este cauzat de anomalii genetice la concepție și duce la o sarcină anormală. Într-o sarcină molară completă, embrionul nu se dezvoltă, dar țesutul placentar crește rapid.

De obicei, acest lucru se întâmplă deoarece ovulele femeii nu au un cromozom matern, iar ovulul este fertilizat de unul sau doi spermatozoizi. Într-o sarcină molară parțială, ovulul este fertilizat de 2 spermatozoizi. Astfel, embrionul conține 1 set de cromozomi de la mamă și 2 seturi de cromozomi de la tată. Astfel, se adună un număr de 69 de cromozomi în loc de setul normal de 46 de cromozomi.

Anumite medicamente pot provoca un rezultat fals al unui test de sarcină pozitiv ca în poze reale. Aceste medicamente includ preparate cu hCG ca ingredient activ, care sunt adesea folosite pentru a trata infertilitatea. Cu toate acestea, majoritatea medicamentelor nu afectează rezultatele testelor de sarcină la domiciliu.

femeie care tine in mana un test de sarcoma pozitiv

Testele de sarcină detectează prezența gonadotropinei corionice umane în urină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *