Prima pagină » Sanatate » Test de sarcină slab pozitiv poze. Factorii care influențează acest fenomen

Test de sarcină slab pozitiv poze. Factorii care influențează acest fenomen

06 iun. 2022, 14:17,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe femei se întreabă ce înseamnă un test de sarcină slab pozitiv exact ca în poze. Hormonul produs de sarcină începe să fie produs în corpul unei femei abia după ce ovulul fertilizat se atașează de mucoasa uterină. Acest lucru se întâmplă de obicei la aproximativ 6 zile după fertilizare. HCG intră în sânge și urină, iar nivelurile sale din aceste fluide corporale cresc rapid, dublându-se la fiecare 2-3 zile.

Deja la 10-14 zile de la concepție, testele de sarcină la domiciliu detectează hormonul în urină și raportează acest lucru evidențiind a doua bandă sau fereastra corespunzătoare de pe indicator. Dacă vedeți două linii sau un semn plus pe indicator, atunci sarcina a venit. Probabilitatea acestui lucru depinde de diverși factori, inclusiv de rezultatul obținut. Situațiile în care o femeie nu este însărcinată, iar testul arată două dungi, sunt extrem de rare. Prin urmare, se consideră testele de sarcină la domiciliu cu un rezultat pozitiv este aproape întotdeauna adevărat, astfel ar trebui să-ți pregătești rochițele pentru însărcinate. Cu toate acestea, merită să cunoașteți motivele.

test de sarcina cu a doua liniuta putin vizibila

Marea majoritate a producătorilor recomandă să verifici dacă ești însărcinată dimineața

Test de sarcină slab pozitiv poze. Cât de corect este rezultatul acestuia

Un test slab pozitiv poate apărea dacă ai pierdut sarcina la scurt timp după ovulul atașat de mucoasa uterului. În acest caz, embrionul nu se mai dezvoltă și din punct de vedere tehnic nu sunteți însărcinată, dar testul în continuare arată un rezultat pozitiv. Cel mai adesea, un astfel de ou este respins și eliberat odată cu debutul menstruației. Dar, uneori, o sarcină înghețată poate provoca inflamații în uter.

Un test slab pozitiv poate apărea dacă l-ai făcut imediat după ce ai luat un medicament pentru fertilitate care conține hCG. Dezvolți o sarcină extrauterină. Aceasta înseamnă că a avut loc fertilizarea, dar ovulul nu s-a fixat în uter, ci în alt loc, trompele uterine sau, să spunem, ovarul. O sarcină ectopică este mortală, este imposibil să o duci la un final fericit.

test de sarcina cu a doua liniuta putin vizibila

Un rezultat fals negativ este atunci când a avut loc sarcina, dar din anumite motive, testul nu o arată.

Un rezultat slab pozitiv indică faptul că este posibil să treci prin menopauză. De asemenea, poate duce la dezechilibre hormonale. De asemenea, un rezultat pozitiv poate fi provocat de sedative pe bază de diazepam, diuretice, anticonvulsivante sau medicamente antialergice. Dacă acesta este cazul, nu ar trebui să vă bazați pe un test de farmacie pentru a determina sarcina, este mai bine să faceți un test de sânge pentru hCG.

Când poate fi un test de sarcină fals negativ. Cele mai frecvente cauze

Un rezultat fals negativ este atunci când a avut loc sarcina, dar din anumite motive, testul nu o arată. Această situație este mai frecventă. Prin urmare, medicii recomandă repetarea testului după câteva zile dacă semnele de sarcină. De exemplu, menstruație întârziată, glandele mamare mărite și dureroase, greață persistă.

Este nevoie de timp pentru ca substanțele sensibile să răspundă la nivelurile de hCG. De exemplu, producătorul poate spune înmuiați banda de testare în urină, țineți apăsat timp de 10 secunde, apoi puneți-l pe o suprafață uscată și plană. Rezultatul va apărea în 4-7 minute. Dacă verificați testul mai devreme de 4 minute, riscați să vedeți un rezultat fals negativ.

test de sarcina cu a doua liniuta putin vizibila

Un test slab pozitiv poate apărea dacă l-ai facut imediat după ce ai luat un medicament pentru fertilitate care conține hCG

Marea majoritate a producătorilor recomandă să verifici dacă ești însărcinată dimineața. Acest lucru este important deoarece urina este cea mai concentrată dimineața, iar nivelul de hCG din ea este cel mai ridicat. Până seara, conținutul de gonadotropină corionică umană scade, este mai dificil să o prinzi. În astfel de situații poți obține un rezultat slab pozitiv.

Un test de sarcină slab pozitiv la fel ca în poze poate fi provocat de faptul că înainte de a face testul ai băut multă apă sau alte băuturi, precum ceai, suc, compot, băutură cu fructe. Este bine să știi că lichidul diluează urina și reduce concentrația de hCG.

femeie care tine un test de sarcina pozitiv in mana

Un test slab pozitiv poate apărea dacă ai pierdut sarcina la scurt timp după ovulul atașat de mucoasa uterului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *