Local

Testările gratuite Babeș Papanicolau şi HPV continuă şi în luna octombrie pentru sute femei!

Publicat: 10 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Testările gratuite Babeș Papanicolau şi HPV continuă şi în luna octombrie pentru sute femei
Sute de femei din judeţele Iaşi, Vaslui, Suceava şi Bacău pot beneficia în luna octombrie de testări gratuite Babeș Papanicolaou şi HPV

Sute de femei din județele Iaşi, Vaslui, Suceava şi Bacău pot beneficia, în luna octombrie, de testări gratuite Babeș Papanicolau şi HPV. Acestea au loc în cadrul proiectului ONCOPREV –„Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași în județele din nord-estul țării, Iași, Neamț, Bacău, Suceava, Botoșani și Vaslui, împreună cu Fundația Enable România

Femeile cu vârsta între 25 și 29 de ani vor face testare Babeș Papanicolau, iar cele cu vârsta între 30 și 64 vor beneficia de testare HPV. Pentru a putea fi testate, acestea trebuie să prezinte doar cartea de identitate și o copie, nefiind nevoie de card de sănătate sau trimitere.

În ce comune se va deplasa, în prima parte a lunii octombrie, unitatea mobilă de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin

Testările gratuite Babeș Papanicolau sau HPV continuă și în luna octombrie. Echipa medicală de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași se deplasează cu unitățile mobile de screening pentru prevenirea cancerului de col uterin în localitățile unde există interes din partea autorităților locale și medicale. Astfel, în data de 10 octombrie 2022, unitatea mobilă va fi prezentă în satul Mânzătești, comuna Ungheni, județul Iași. Pe 11 octombrie 2022, medicii din cadrul IRO Iaşi vor testa gratuit Babeș Papanicolau sau HPV femeile din comuna Frătăuții Noi, județul Suceava. Unitatea mobilă va staționa în fața dispensarului, de la ora 9:30. Pe 13 octombrie 2022, unitatea mobilă de screening va putea fi găsită, începând cu ora 10:00, la Casa de cultură din comuna Broșteni, județul Suceava.

În data de 14 octombrie 2022, începând cu ora 9:30, unitatea mobilă din cadrul IRO Iași se va deplasa în comuna Huruiești, județul Bacău. Doamnele și domnișoarele care vor să beneficieze de testare gratuită trebuie să se deplaseze la dispensarul din comună. În aceeași dată, de la ora 11:30, unitatea mobilă va fi prezentă în comuna Tătărăști, judeţul Bacău, la dispensar.

Programul testărilor gratuite Babeș Papanicolau şi HPV în cea de-a doua parte a lunii octombrie

Pe 17 octombrie 2022, vor putea beneficia de testare gratuită Babeș Papanicolau sau HPV femeile din comuna Ciortești, județul Iași. Unitatea mobilă de screening va fi prezentă la căminul cultural, începând cu ora 8:30. În data de 18 octombrie 2022, unitatea mobilă va fi prezentă în comuna Straja, județul Suceava. Pe 20 octombrie 2022, medicii din cadrul IRO se vor deplasa în orașul Bucecea, județul Botoșani. Pe 21 octombrie 2022, începând cu ora 8:30, unitatea mobilă va staționa în comuna Tomești, județul Iași, la sala de sport. În data de 24 octombrie 2022, de testare gratuită se vor putea bucura femeile din comuna Luizi Călugăra, județul Bacău.

Începând cu ora 9:30, unitatea mobilă va putea fi găsită în fața dispensarului medical. Pe 25 octombrie 2022, unitatea mobilă din cadrul IRO Iași se va deplasa în localitatea Cireșoaia, județul Bacău, și în orașul Slănic Moldova. Pentru a beneficia de testare gratuită, femeile din Cireșoaia trebuie să se prezinte în fața școlii gimnaziale, începând cu ora 10:00. De la ora 13:00, unitatea mobilă va putea fi găsită în fața școlii gimnaziale de pe strada Nicolae, Slănic Moldova. Pe 26 octombrie 2022, începând cu ora 9:30, de testare gratuită vor putea beneficia femeile din comuna Dobrovăț, județul Iași. Pe 27 octombrie 2022, unitatea mobilă se va deplasa în comuna Mironeasa, județul Iași, oferind posibilitatea femeilor să se testeze.

 Ultima locație în care se vor realiza testări gratuite, în luna octombrie, va fi comuna Costuleni, județul Iași. Astfel, în data 31 octombrie 2022, începând cu ora 9:00, unitatea mobilă va fi prezentă la dispensar.

Adauga un comentariu