WoW!

Testul de 3 secunde care îți spune dacă astăzi ai băut o cantitate suficientă de apă

Publicat: 24 mart. 2020

Se spune că trebuie să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi, iar specialiștii au găsit chiar și o formulă prin care să stabilim câtă apă trebuie să bem în funcție de greutatea corporală. Totuși, cu un test făcut în 3 secunde, poți stabili dacă ești deshidratată sau nu.

Un simplu test de 3 secunde te poate ajuta să stabilești dacă ești sau nu hidratată. Tot ce trebuie să faci este să te ciupești de pielea de pe mâna cu două degete și să ții pielea strânsă timp de 3 secunde. Dacă după acest timp, pielea își revine imediat, înseamnă că ești hidaratata. Dacă ii ia ceva mai mult timp până să își revine la normal, atunci trebuie să bei neapărat mai multă apă pentru că ești deshidratată.

Deși, teoretic, trebuie să bem cel puțin 2 litri de apă pe zi, specialiștii au stabilit o formulă care ne ajută să aflăm câtă apă trebuie să bem chiar și în funcție de greutate.

Testul de 3 secunde care îți spune dacă astăzi ai băut o cantitate suficientă de apă

Tot ce trebuie să faci, este să înmulțești greutatea ta cu 40 (ml) și astfel vei stabili câtă apă trebuie să bei într-o zi (ex. 55 x 40 ml = 2200 ml).

Corpul uman conține în medie 70% apă, fiind elementul esenţial al vieţii, fară de care cu am putea exista. Mai exact, oamenii ajung să moară mult mai repede din cauza deshidratarii decât din lipsa hranei.

Specialiștii recomandă să ne începem ziua cu un pahar cu apă și să o terminăm cu încă unul înainte de a merge la culcare. Într-o zi, un bărbat ar trebui să bea în jur de 13 pahare cu apă, iar o femeie în jur de 9.loading...

Adauga un comentariu