National

Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii

Publicat: 12 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tichete cadou pentru cei vaccinaţi Ce bonus ar putea primi angajaţii
Se vor da tichete cadou pentru cei vaccinaţi?

Se vor da tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Din cauza faptului că mulţi romani sunt sceptici în ceea ce priveşte vaccinul anti-COVID, se cauta strategii pentru a încuraja populaţia să se imunizeze. Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început deja în România cu imunizarea cadrelor medicale.

În cel mai scurt timp urmează să se ajungă şi la populaţia generală, care nu prezintă factori accentuaţi de risc, la sfârşitul lunii februarie sau începutul lunii martie

Tichete cadou pentru cei vaccinaţi?

Pentru românii care încă au rămas sceptici în privinţa vaccinului se cauta soluţii pentru a-i încuraja să se imunizeze.

Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia populaţiei informații despre vaccinare, beneficiile sale și reacțiile adverse posibile, însă există încă dubii în spaţiul public. Experții avertizează că este nevoie de un minim de 80% de persoane vaccinate pentru a scăpa de epidemie pe teritoriul ţării.

Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, a venit cu o strategie cel puţin inedită. Acesta doreşte premierea angajaților care se vaccinează,pentru a încuraja revenierea la normal cât mai devreme.
Pentru asta el a propus tichete cadou, deductibile integral din impozite, prin hotărâre de guvern. Propunerea a stârnit reacții împărţite în mediul online.

Sugestia include și ideea că aceste tichete, de 50 de lei, să nu fie nici o sumă exagerată și nici derizorie, scrie el în Ziarul Financiar.

Ce alte strategii sunt puse la cale?

Pe lângă tichete cadou pentru cei vaccinaţi, Ministerul Sănătăţii a apelat şi la puterea exemplului pentru a mobiliza populaţia.

Simona Halep și-a anunțat fanii că a fost infectată cu coronavirus, la finalul anului trecut. Ea a precizat,că nu a avut simptome grave şi a reuşit să treacă ușor peste acea perioadă. Acum, a declarată că este pregătită să se vaccineze atunci când îi va veni rândul.

Ea a declarat că vrea să se vaccineze, pentru ca viața să revină la normal pentru noi toţi, iar reprezentanții ministerului Sănătății au sfătuit populaţia să îi urmeze exemplul.

„Da, sigur o să mă vaccinez când o să fie posibil, fiindcă vreau să se termine odată cu această pandemie”, a spus Simona.

Prima tranșă de vaccinuri Moderna ajunge miercuri în România

Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID-19, produse de compania Moderna, va ajunge miercuri, 13 ianuarie.

În prima etapă, în România vor ajunge aproximativ 14.000 de doze, din totalul de peste 400.000 care urmează să fie livrate în perioada următoare.

Coordonatorul campaniei de vaccinare în România a precizat că românii nu vor putea alege cu ce ser să fie imunizați, decizia aparținând medicului, însă garantează că și cel de la Moderna este la fel de bun ca cel de la Pfizer.

„Noi încurajăm ca persoanele care doresc să se vaccineze să nu întârzie această decizie, pentru că, între cele două tipuri de vaccinuri, nu există diferențe semnificative, au aceeași rată de eficacitate, de 95%, respectiv 94,1%”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Adauga un comentariu