Culinar

Tigaie picantă de pui. Secretul constă în modul de preparare al sosului

Publicat: 22 feb. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tigaie picantă de pui. Secretul constă în modul de preparare al sosului
Cu cât bucățile de pui sunt mai mici, cu atât se vor găti mai repede

Este o rețetă de rezervă, perfectă de avut la îndemână pentru orice seară în care nu ai timp sau energie pentru gătit, dar nu vrei să faci compromisuri în ceea ce privește gustul cinei. Această rețetă de tigaie picantă de pui poate fi un preparat de bază, numai bun se servit lângă un bol de orez, taitei sau orice proteină gustoasă.

Cum poți savura pe îndelete această tigaie picantă de pui

Un mod de a savura acest pui picant, poate fi prin așezarea într-un bol a unor straturi de orez, quinoa sau alte cereale, iar deasupra, puțin pui picant și legume crude sau gătite la abur. Înainte de a găti puiul după această rețetă, ai putea căli rapid câteva legume în ulei încins, iar apoi să le scoți într-un bol. Gătește puiul conform instrucțiunilor și apoi, la sfârșit, adaugă legumele în tigaie pentru a le încălzi din nou.

De asemenea, ai putea să înmoi câțiva tăiței asiatici (noodles) în apă și să adaugi, spre finalul procesului de gătire, puiul picant pentru a-l reîncălzi. Servește într-un bol mare, împreună cu morcov ras și multă ceapă verde. Poți folosi orice tip de noodles, dar pentru o masă rapidă, optează pentru cei care nu necesită fierbere, ci doar înmuiere în apă fierbinte. O altă idee, ar fi să adaugi puiul picant într-o lipie încălzită împreună cu mai multe legume la alegere.

Ingredientele de care vei avea nevoie pentru această tigaie de pui picant constau în 6 pulpe de pui fără os și fără piele, sare și piper proaspăt măcinat, 3 linguri amidon de porumb și 2 linguri ulei de gătit. Pentru sosul picant aveți nevoie de 5 linguri oțet de orez, 3 linguri sos de soia cu conținut scăzut de sodiu, 1 lingură de pasta sambal oelek (sau pastă de ardei iute), 2 linguri miere lichidă și 1/2 linguriță ulei de susan. Pentru garnisire, puteți opta pentru ceapă verde tocată mărunt sau semințe de susan.

Pașii de preparare

Începe prin a încălzi o tigaie pe aragaz la foc mediu-mare. Taie puiul în bucăți destul de mici (pentru a putea fi luate ușor în gură) și pune-le într-un bol mare. Cu cât bucățile de pui sunt mai mici, cu atât se vor găti mai repede. Condimentează-le cu puțină sare și piper proaspăt măcinat, iar apoi presară amidonul de porumb și amestecă bine pentru a acoperi uniform tot puiul.

Adaugă uleiul în tigaia încinsă și lasă-l să se încălzească puțin, apoi adaugă tot puiul în tigaie. Lasă-l să se prăjească timp de aproximativ un minut, apoi amestecă și continuă să gătești, amestecând regulat, până când puiul este gătit uniform și a prins o nuanță de auriu.

Între timp, combină toate ingredientele pentru sos într-un bol mic și pune-l deoparte. Toarnă sosul în tigaie și amestecă pentru a-l distribui pe întreaga suprafață a bucăților de carne. Lasă-l să fiarbă, amestecând din când în când, până ce se îngroașă și se lipește de bucățile de pui, îmbrăcându-le într-un “cojoc”. Acest sos picant poate fi utilizat și în prepararea somonului, cărnii de porc la tigaie (în special pulpe de porc tăiate în bucăți), tofu sau legume călite. Nu ai cum da greș cu această rețetă de tigaie picantă de pui!

Adauga un comentariu