National

Timișoreanul nevaccinat pentru care medicii au luptat ca să-l salveze a murit. A cerut să fie externat pe proprie răspundere

Publicat: 07 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Timișoreanul nevaccinat pentru care medicii au luptat ca să-l salveze a murit. A cerut să fie externat pe proprie răspundere
Tânărul care s-a întors din vacanță din Italia infectat cu Covid-19 a murit după ce a cerut să se externeze, deși nu era complet refăcut

În Timișoara, tânărul de 34 de ani care a ajuns la spital în stare gravă, din cauza infectării cu Covid-19, a murit după ce a ieșit din spital contrar sfatului medical pentru că nu se recuperase complet.

Tânărul a precizat că se simte bine și vrea să fie externat. Deși medicii care s-au luptat zile întregi ca să-l stabilizeze pentru că plămânii săi erau distruși din cauza noului coronavirus, l-au avertizat că nu e pregătit să iasă din spital și s-ar putea întoarce în cel mai scurt timp.

Bărbatul a cerut să fie externat deși nu era vindecat

După ce s-a luptat mult pentru a învinge boala, acesta a ales să neglijeze indicațiile medicilor. Conform medicilor, aceștia au încercat să-l convingă pe tânăr să nu plece, întrucât starea lui necesita a fi ținută în continuare sub supraveghere. Cu toate astea, el a refuzat sfaturile specialiștilor, argumentând că se simte bine și nu e nevoie să mai rămână internat.

Mai mult decât atât, acesta a plecat din Timișoara, deși medicii l-au rugat să nu plece din oraș, pentru că având în vedere starea lui, cu siguranță se va întoarce la spital și va necesita ca ei să poată interveni cât mai repede. Acesta totuși a plecat într-o localitate la 60 de kilometriide oraș, moment în care starea lui s-a agravat instant și a murit la scurt timp.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AŢI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va stă în Timişoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţă care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenţia şi rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Mărturia tânărului care nu credea în vaccin cu o săptămână înainte de a muri

Tânărul de 34 de ani, a ajuns la spital după ce a refuzat vaccinul și a ales să se trateze cu vitamine, deși era infectat cu Covid-19. Când boala i s-a agravat, a înțeles că lucrurile sunt serioase și a început să facă apel la oameni să se vaccineze.

După ce a fost stabilizat de medici, bărbatul făcea apel la oameni să se vaccineze.

„Fiecare decide pentru viaţa lui, dar am văzut acum, pe propria piele, că e mai bine să te vaccinezi, decât să nu o faci şi să ai o formă atât de gravă. E mai bine să te vaccinezi decât să îţi pui viaţa în pericol”, a mărturisit tânărul pacient aflat încă pe patul din Secţia de Terapie Intensivă.

Bărbatul din Timișoara a încercat să trateze infecția de Covid-19 cu vitamine

Amintim din edițiile trecute ale Cotidianului BZI, faptul că tânărul din Timișoara de 34 de ani care a murit astăzi, 7 septembrie 2021, a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara acum 3 săptămâni, după ce infectat cu SARS-CoV-2, a refuzat să meargă de bună voie la spital.

Motivul invocat al întârzierii a fost acela că nu crede în Covid-19, a citit pe internet că oxigenul este dăunător și că se poate trata și singur acasă cu vitamine și alte medicamente. Odată ajuns la spital cu medicii au trebuit să îl intubeze pe tânăr pentru a-l salva, având în vedere că gradul de afectare pulmonară era în procent de 80 la sută.

„Câteva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când și-a dat seama că nu mai poate respira a venit la spital. Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timișoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19”, declară medicii.

Medicii s-au luptat să-i salveze viața tânărului și au menționat faptul că recuperarea va necesita mult timp.

La Iași, conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, la data de 06 septembrie 2021, au fost confirmate 43.332 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, adică cu 29 cazuri în plus faţă de data de 05 septembrie 2021. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 6  externări. De asemenea, în același interval de timp s-a înregistrat 1 deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 953.

Adauga un comentariu