Eveniment-Social

Tinerii care au susținut examenul de Bacalaureat la disciplina Geografie au poziționat Iașul pe primul loc, la nivel național!

Publicat: 30 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tinerii care au susținut examenul de Bacalaureat la disciplina Geografie au poziționat Iașul pe primul loc la nivel național
Judeţul Iași se află pe primul loc în România la examenul de Bacalaureat 2022, disciplina geografie

Judeţul Iași se află pe primul loc în România la examenul de Bacalaureat 2022, la disciplina geografie, în funcţie de notele obţinute de candidaţi. Este al patrulea an în care Iașul ocupă locul fruntaș la geografie, proba la alegere a profilului. În primele 50 de instituții de învățământ din țară, după media notelor cadidaților la geografie, se regăsesc șase licee din Iași. Media generală, calculată în funcție de notele tuturor candidaților ce au optat pentru această materie este 8,00.

Un număr de 1.682 de candidați înscriși la „examenul maturității” au ales la disciplina la alegere geografia.

 Harta muta Europa
Șase instituții ieșene se află în clasamentul primelor unități se regăsesc șase licee ieșene

Ieșenii, pe primul loc la disciplina geografie

Fata facand poze la afisier
Șase instituții ieșene se află în clasamentul primelor unități se regăsesc șase licee ieșene

Pentru al IV-lea an la rând, județul Iași este pe primul loc la examenul de Bacalaureat 2022, la disciplina geografie. Procentul de reușită, la nivel de județ este de 89, 5%, adică cel mai mare procent din țară.

“Este o statistică reală, la care noi ne raportam de ani de zile. Acest lucru a fost confirmat si de ministru, constatăm cu bucurie că suntem pe primul loc la nivel național, cu o medie de 8,00, o medie foarte frumoasă. Sunt copii de la clase umaniste în mare parte, din păcate cei de la real nu pot opta pentru geografie, deși eu cred geografia se află la granița dintre uman și real. Notele au fost acordate de profesori din alte județe. Locul acesta nu este o întâmplare, de 4 ani, din 2018 la geografie Iașul este pe poziția întâi, deci la momentul acesta, nivelul este acesta. De asemenea, școala geografică ieșeană a fost apreciată de-a lungul timpului în egală măsură și pentru performanțele de la olimpiade. Dacă vă amintiți, acum vreo 2-3 ani, din lotul României de patru copii, 3 au fost ieșeni. Mai mult, de vreo 15 ani, lotul României pentru etapa internațională se pregătește la Iași, și acum facem demersuri pentru ale asigura copiilor toate condițiile necesare.

Eu zic că geografia e o știință care îmbogățește cultural și spiritual, oferă și soluții practice. Până la urmă, un rol important este și cel al facultății de Geografie, mai mult de 95 din profesorii de geografie din Iași sunt formați la noi, la facultatea din Iași. Cred că există o legătură din acest punct de vedere, sper să repetăm aceste realizări frumoase ce sunt îmbucurătoare pentru toată comunitatea, până la urmă”, a declarat inspectorul școlar la disciplina geografie, Mihaela Lesenciuc.

Glob pamentesc in mana de baiat
Media generală pe județ la disciplina geografie este 8,00

Instituțiile de învățământ din Iași, cu rezultate excelente

 Baiat scriind
Procentul de reușită la disciplina geografie în Iași este de 89,5

După media notelor de la a treia probă scrisă din cadrul celui mai important examen national, în topul primelor 50 de unități de învățământ din România la geografie, se regăsesc 6 unități de învățământ ieșene: Colegiul Național “Costache Negruzzi” Iași (media 9,61), Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Iași (media 9,57), Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Hârlău (media 9,53), Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași (media 9,45), Colegiul Național “Emil Racoviță” Iași (media 9,45) și „Colegiul Național” Iași (media 9,43).

Florin Iancu, unul dintre profesorii de geografie de la Colegiul Național “Costache Negruzzi”, a vorbit despre reușita absolvenților și despre „secretul” rezultatelor frumoase.

“Încă din clasa a XII-a am avut noi un opțional în care noi am pus bazele învățării pentru examenul de Bacalaureat. În timpul acestui an, în timp ce terminam fiecare unitate de învățare, copiii aveau teste pe modelul examenul de bac, apoi notele la simulări au fost foarte bune, asta a însemnat că elevii s-au concentrat și au fost perseverenți, au învățat la timp ceeace le-a fost predat. Începând cu luna mai, când am terminat materia au avut parte de mai multe teste după modelul examenului de bac, am făcut recapitulari multiple, astfel încât au ajuns în prag de examen foarte bine pregătiți. Sunt 5 medii de 10 la geografie, mai multe peste 9 și doar una sub 9. S-au pregătit foarte bine copiii, părinții au fost și ei alături de școală, au ținut cont de sfaturile noastre, astfel încât copiii au obținut rezultate foarte foarte bune”, a declarat Florin Iancu.

Ocuparea primului loc la examenul de Bacalaureat și în acest an, disciplina geografie confirmă faptul că tinerii ieșeni apreciază această disciplină.

Adauga un comentariu