Culinar

Tiramisu cu fructe, la pahar. Un desert spectaculos și incredibil de gustos

Publicat: 13 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tiramisu cu fructe la pahar. Un desert spectaculos și incredibil de gustos
Pe lângă rețeta clasică de tiramisu cu pișcoturi și cafea, tiramisu cu fructe făcut la pahar este o variantă mult mai ușoară, gustoasă și adorată și de copii.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem face un tiramisu cu fructe, la pahar. Acest desert are un aspect deosebit și este ideal la mesele festive, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu ceva dulce. Tiramisu cu fructe făcut la pahar este aromat, se face rapid și cu siguranță va fi apreciat de cei dragi. Iată rețeta cu care vei obține un desert spectaculos și incredibil de gustos.

Tiramisu cu fructe, la pahar

Atunci când vrem să pregătim acasă un desert delicios și sănătos putem face rapid un tiramisu cu fructe, la pahar. Acesta are o savoare aparte și un aspect deosebit, iar rețeta poate fi adaptată în funcție de gust și preferințe.

Pe lângă rețeta clasică de tiramisu cu pișcoturi și cafea, tiramisu cu fructe făcut la pahar este o variantă mult mai ușoară, gustoasă și adorată și de copii. Acest desert poate fi făcut la orice ocazie. Un alt desert savuros este o prăjitură cu fulgi de ovăz și banane. Făcut cu cremă de ciocolată și un blat pufos, prăjitura va fi apreciată chiar și de cei pretențioși.

La fel de bine putem pregăti pentru ceu dragi și prăjitura Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie. Aceasta este fină, aromată și gustoasă, amintindu-le celor de la masă de copilărie și de rețetele bunicii. Pentru a obține prăjitura perfectă, trebbuie să facem niște foi coapte la dosul tăvii, iar crema trebuie să fie aromată și cu o textură fină.

Rețeta cu care vei pregăti un desert cremos și gustos

Pentru deliciosul tiramisu cu fructe, la pahar, vom avea nevoie de 500 g de mascarpone, 4 ouă, 150 g de zahăr, esență de vanilie, 1 pachet de pișcoturi, 2 căni de cafea, 350 g de fructe de pădure proaspete sau congelate, cacao și fulgi de ciocolată pentru decor.

Mai întâi vom pregăti crema. În două boluri se bat separat albușurile și gălbenușurile. Se mixează gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie, iar albușurile se bat spumă. Compoziția de albușuri se toarnă peste cea de gălbenușuri apoi se adaugă brânza mascarpone și se amestecă totul foarte bine. Când este gata, se pune crema la frigider.

După aceea se mărunțesc pișcoturile crocante apoi se înmoaie cu cafea și se pune câte un strat de pișcoturi în pahare tip cupă. După primul strat de pișcoturi se pune un strat de cremă mascarpone apoi unul de fructe de pădure. Se continuă cu aceste straturi până se vor umple paharele.

La final se decorează gustosul tiramisu la pahar cu pudră de cacao și fulgi de ciocolată. Cupele cu tiramisu se pun la frigider pentru câteva ore apoi se scot și se servește deliciosul tiramisu. Gustosul tiramisu cu fructe făcut la pahar este ușor de pregătit, are un aspect spectaculos și merge de minune la orice masă și la orice ocazie. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Tiramisu poate fi făcut și la tavă, cu pișcături însiropate și cafea, folosind rețeta tradițională. Când vine vorba de tiramisu, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Adauga un comentariu